Sådan laver du din passion om til en virksomhed

En beskrivelse af hvordan du tager de passioner du af og skaber dem til en virksomhed.

guy working on computer
Læsetid: 5m 31s

Sådan laver du din passion om til en virksomhed

Det at lave sin passion om til en virksomhed er en fantastisk måde, at tjene penge på samtidigt med at du laver noget du elsker. Det er dog ikke altid så nemt, at finde ud af hvordan man kan komme i gang. Hvis du gerne vil vide hvordan du kan lave din passion om til en virksomhed, så du kan tjene penge på din passion, så er der her syv gode råd, som kan hjælpe dig med at komme i gang.

1. Lav dit research

Det første skridt er, at lave dit research og være sikker på, at der er et marked for det, som du er passioneret omkring. Udforsk hvad der allerede er tilgængeligt og hvor der er potentielle huller i markedet. Bare fordi der allerede er konkurrenter på markedet betyder det ikke, at der ikke også er plads til dig. Din viden og din evne til at skabe forhold med personer omkring det de har behov for, er det der betyder noget. Så du skal altså ikke give op inden du starter bare fordi, at der er andre konkurrenter derude.

I stedet, så bør du se på det som en validering af det koncept eller den ide du har. Det er også vigtigt, at du er helt klar over hvilken målgruppe du gerne vil ramme. Hvem er dine potentielle kunder? Hvad laver dine konkurrenter? Besvarer du disse spørgsmål præcist, så er du allerede et skridt tættere på at få succes med din virksomhed.

2. Opbyg din online tilstedeværelse

I denne moderne og digitale tidsalder er det vigtigere end nogensinde før, at have en online tilstedeværelse for din virksomhed og dit brand. Derfor er det vigtigt, at du er meget fokuseret på, at opbygge din online tilstedeværelse, så du kan teste ideer med din målgruppe, samt at du har en gruppe af mennesker, som du kan sælge dit kursus til.

3. Test efterspørgslen

Før du går all-in på din passion baseret virksomhed, så er det vigtigt, at du tester efterspørgslen på din ide. Du har naturligvis en passion for det du laver, men hvis der ikke er andre der har det, så vil det være en god ide, at undgå besværet og bare beholde det som en hobby.


En måde, at gøre dette på, er ved at forudsælge dit kursus. Ved at gøre dette kan du teste om der er interesse i det online kursus du gerne vil sælge. Derudover giver det dog også mulighed for, at finpudse dit koncept indtil du har et koncept, som der er stor interesse i. Det vil også spare dig for tid og ressourcer, hvis det viser sig, at din ide ikke er klar til markedet endnu.


Det er meget simpelt - Hvis du forudsælger lige så meget, som du havde planlagt, så skal du selvfølgelig lave kurset. Hvis ikke, så skal du måske ændre, forbedre eller overveje, at tilbyde noget helt andet. Uanset hvad, så er det en god ide, at teste efterspørgslen inden du kommer for langt i processen.

4. Lav en plan

Når du har lavet dit research og testet efterspørgslen, så er det tid til at lægge en plan for hvordan du vil forvandle din passion om til en bæredygtig forretning, samtidigt med at du kan give god værdi til din målgruppe. Det er her, hvor det at kende til behovene hos sin målgruppe virkelig er værdifuldt.


Hvis du får opbygget et godt community, så kan du f.eks. afholde Q&A’s, poste opdateringer og linke til andre ressourcer du har i dit udvalg. Viden om hvornår og hvor efter du skal engagere dig med dit community vil gøre en stor forskel, når du planlægger hvad du skal lave og hvilke muligheder du skal gribe.


Det er også hjælpsomt, hvis du gerne vil tjene penge på dit community, at tænke på forretningsplanen inden du bruger for meget tid på at opbygge dit community. Denne plan bør indebære, at sætte finansielle mål, udvikle markedsførings- og salgsstrategier, samt hvilke skridt du skal tage for at føre din ide til livs og forvandle din passion til profit. Vigtigst af alt, så skal du tage et skridt af gangen, så du ikke bliver helt overvældet af stress. Du kan altid bygge videre på dit community et skridt ad gangen.

5. Forstå din økonomi

Inden du lancerer din virksomhed er det kritisk, at du har en solid forståelse af din økonomi og hvordan udgifterne for din nye virksomhed vil se ud. Det indebærer bl.a., at du skal vide hvor mange penge du skal bruge for at starte din virksomhed, hvilke månedlige udgifter du kommer til at have, samt at estimere hvor meget omsætning du realistisk set kan generere i din virksomhed.

6. Tænk langsigtet

Det tager tid, at bygge en succesfuld forretning, så det er derudover vigtigt, at du tænker langsigtet. Det betyder, at du skal have tålmodighed, blive ved selv når det bliver udfordrende og altid holde øjet på hvor du gerne vil have, at din virksomhed skal befinde sig i fremtiden.


Husk på, at gode ting tager tid og intet fantastisk sker i din komfortzone. Selvom dette måske er nyt for dig, så kommer du til at lære utroligt meget og kommer i stand til at skalere din virksomhed og nå utroligt langt, over tid, så længe du bliver ved. Vær tålmodig og giv ikke op. “En dag ad gangen” mentaliteten kan virkelig gøre en forskel.


Sidst men ikke mindst, så skal du bruge tid på det der virker og re-evaluere hvad der ikke gør. Vær opmærksom på trends og lad data-drevne beslutninger hjælpe dig.

7. Vær ikke bange for at spørge om hjælp

Det er ikke et tegn på svaghed, at spørge om hjælp. Det er rent faktisk en af de bedste ting du kan gøre, når du starter ny virksomhed. Du skal altså ikke være bange for, at række ud til mennesker, som du tror kan hjælpe dig eller svare på et spørgsmål, som du sidder med.

Konklusion

Det at opbygge et online community er en god måde, at booste engagement og kundeloyalitet. Men selvom det, at opbygge en virksomhed baseret på ens passion er spændende og givende, så er det ikke altid det nemmeste.


Ved at lave din research, opbygge en online tilstedeværelse, teste efterspørgslen, lave en plan og forstå din økonomi, så er du dog godt på vej til, at forvandle din passion om til en bæredygtig virksomhed, som du kan tjene penge på resten af dit liv.

Tilmeld dig som instruktør hos Lumant

Er du klar til at komme i gang med at sælge kurser og at være din egen chef? Så tilmeld dig som instruktør hos Lumant og få adgang til Lumant Academy, samt muligheden for at tjene penge gennem dine kurser!