Tjen penge hjemmefra ved at sælge din viden online

Lær, hvordan du kan tjene penge hjemmefra ved at sælge din viden online. Lær, hvordan du opretter et online kursus og høster frugterne af at uddanne andre.

Læsetid: 8m

Opdateret: 11-09-2022

Vil du gerne tjene ekstra penge ved siden af dit arbejde? Eller måske er dit mål, at nå til et punkt, hvor du er økonomisk uafhængig og ikke længere behøver dit faste arbejde?


Uanset hvad dit mål er, så er der utroligt mange muligheder for at tjene ekstra penge online på internettet. Vi lever i en digital tidsalder, hvor næsten alle er på internettet og hvor alt kan lade sig gøre.
Man kan bruge internettet til alt - uanset om man gerne vil købe en ny bog, finde en god restaurant eller uddanne sig i et emne uden at skulle tilmelde sig en klassisk uddannelse. Det betyder også, at man kan sælge næsten alt på internettet. Det kan være digitale produkter, fysiske produkter, viden eller underholdning.


Vi går ud fra, at du er endt på denne side, fordi du gerne vil bruge internettet til din fordel og tjene penge online. Derfor vil vi i denne tekst gå i dybden med hvordan du kan tjene penge online, skabe passiv indkomst og med tiden blive økonomisk uafhængig.

Populære online indtjeningsmetoder

Der er som sagt uendeligt mange forskellige måder man kan tjene penge online. Det er faktisk kun kreativiteten der sætter grænser. Når det så er sagt, så er der dog en lang række online indtjeningsmetoder, som er testet og man ved kan skabe en stabil månedlig indkomst. Her er nogle af de absolut bedste måder at tjene penge online på:

1. Tjen penge på at sælge online kurser

Er du ekspert i et emne? Måske du ved en masse omkring sundhed? Måske du kan et fremmed sprog flydende? Eller noget helt tredje? Uanset hvad det er du ved en masse om, så vil der uden tvivl være tusindvis af andre mennesker, som er meget interesseret i at lære fra dig.
Derfor er der et kæmpe potentiale i, at lave et online kursus om dette emne, som du kan sælge til andre. En af de store fordele ved dette er, at du kun skal lave kurset en gang og derefter kan du sælge det samme kursus igen og igen til andre personer. Ved at benytte en god kursusplatform, som f.eks. Lumant, så kan du altså skabe en god passiv indkomst.
Selv hvis du ikke er ekspert i noget, så kan du stadig sætte dig ned og gøre det til dit mål, at skabe det ultimative kursus i et emne. Med internettet kan du nemlig lære dig selv alt den viden du har brug for, for at skabe et godt kursus.

2. Tjen penge på Instagram

Der er milliarder af mennesker på Instagram og derfor er der naturligvis også et kæmpe potentiale for at tjene penge på Instagram. Men hvordan kan man tjene penge på Instagram?
Lige nu tror du måske, at man skal have 1+ million følgere for at det er muligt. Det er dog ikke rigtigt. Selv med en lille mængde følgere kan du allerede begynde på at tjene penge på Instagram. Når det så er sagt, så hjælper det naturligvis på omsætning at øge mængden af følgere du har, men det kan du altid arbejde på i mens du tjener penge.
Der er mange forskellige måder du kan tjene penge på Instagram:

  • Sponsorater
  • Affiliate links
  • Brand aftaler

Det er kun kreativiteten der sætter grænser for hvordan du kan tjene penge på Instagram.

Læs mere om hvordan du bliver instruktør hos Lumant her.

3. Tjen penge med din egen blog

En anden velkendt og aftestet måde at tjene penge online på er ved at blogge. Ved at skrive godt og interessant indhold, der tiltrækker brugere, kan du generere en god passiv indkomst.
Der er ikke nogen tvivl om, at det er både svært og tidskrævende, at skabe trafik på en blog, men hvis det lykkedes, så kan man have en god passiv indkomst resten af sit liv.
Måden du kan tjene penge på din blog er de samme som med Instagram. Det skyldes naturligvis, at du i begge tilfælde sælger den opmærksomhed, som din blog/instagram profil får. Derudover kan du dog også aktivere Google Adsense eller andre faste reklamer på din blog, som skaber omsætning for dig hver gang en person besøger din blog.

4. Tjen penge på YouTube

Det er ikke nogen hemmelighed, at succesfulde YouTubers tjener utroligt mange penge. Det skyldes, at der er gode penge at hente i Youtube reklamer. YouTube, som er ejet af Google, tilbyder nemlig, at du kan blive betalt X kr. for hver gang din video bliver set.
Ud over at tjene penge på reklamer, så kan du derudover også tjene penge på ting som affiliate links, sponsorater, branding aftaler, osv.
Hvis du er god til at lave videoer eller har en god ide til en interessant Youtube kanal, så er det altså også en oplagt mulighed for dig.

5. Tjen penge på at sælge e-bøger

Der er også gode muligheder for at tjene penge online på at sælge e-bøger. Det kan man bl.a. gøre på Amazon, men derudover er der også mange andre e-bogsplatforme, som tilbyder, at du kan sælge din digitale bøger der.
Er du god til at skrive bøger - uanset om det er fiktion eller non-fiktion, så er der altså gode muligheder for at sælge tusindvis af bøger online. Her er fordelen igen, at når du først har skrevet bogen, så kan du sælge den igen og igen uden at skulle skrive en ny hver eneste gang.

6. Tjen penge på freelancing

Sidst men ikke mindst, så er der også gode muligheder for at tjene penge på at lave freelance arbejde online. Freelancing er eksploderet over de seneste år og der er millioner af mennesker, som er blevet meget succesfulde og uafhængige på at sælge freelance ydelser på platforme som Fiverr, Freelancer og UpWork.
Med freelancing er det muligt at komme til penge relativt hurtigt, men man skal til gengæld også være opmærksom på, at det er ens tid man sælger. Dermed er der en naturlig begrænsning på hvor meget man kan sælge.
Ikke desto mindre er freelancing en god mulighed for dig, som gerne vil tjene ekstra penge ved siden af dit arbejde eller helt stoppe med at have et fast arbejde.

Hvordan tjener man flest penge hjemmefra?

Det helt store spørgsmål er dog naturligvis; hvor kan man tjene flest penge online? Her er der ikke nogen tvivl om, at du tjener flest penge på at sælge produkter, som du selv har skabt.
Affiliate links og Google Adsense kan uden tvivl give dig en god ekstra indkomst, men salg af kurser, e-bøger og andre produkter du selv har lavet, er uden tvivl der hvor det helt store potentiale ligger.
Eksempel:

  • Når du sælger et produkt gennem et affiliate link kan du ofte forvente, at du tjener 5% af omsætningen på salget.
  • Når du sælger et kursus på Lumant, så tjener du 93,5% af omsætningen på salget gennem affiliate links.

Tjen penge hjemmefra ved at sælge kurser

Det er altså produkter, som du selv har skabt, du tjener flest penge på. Derfor vil vi nu gå lidt i dybden med hvordan kan man tjene penge på at lave et online kursus. E-bøger er som sagt også et produkt du kan sælge online, men her skal man dog være forberedt på, at det er et meget mættet marked, hvor du konkurrerer med millioner af andre e-bøger.
Omvendt er potentialet for salg af online kurser gigantisk og hvis du deltager i markedet nu, så er mulighederne uendelige.
Først og fremmest handler det naturligvis om at finde ud af hvilken type kurser du vil lave. Her kan du stille dig selv spørgsmålet - Hvad er du ekspert i? Det er dog vigtigt, at huske på, at du ikke behøver at være “ekspert” på den måde, som mange tror det betyder. Du behøver ikke at have 4 ph.d’er i emnet og have udgivet otte bøger omkring det.
I stedet bør du spørge dig selv - Hvad er din passion? Din interesse i emnet stråler igennem kurset og hvis du kombinerer det med god viden om emnet, så vil der uden tvivl være utroligt mange mennesker, som med glæde vil lære fra dig. Husk på, at det som du måske tror er grundlæggende viden, er der mange der med glæde vil betale penge for at lære af dig.
Efter du har fundet ud af et overordnet emne, så kan du gå i kast med at finde på konkrete ideer til kurser du vil lave. Hvis du f.eks. er meget passioneret omkring kæledyr, så kan du brainstorme kurser omhandlende kæledyr:

  • Sådan giver du dit kæledyr den bedste start på livet
  • Gode tips til opdragelse af kæledyr
  • Kost og sundhed ved kæledyr

Herefter er det bare med at komme i gang med at lave selve kurset. Gå efter at gøre det personligt, underholdende og lærerigt på samme tid. Så har du en sikker vinder, som mange mennesker vil få stor glæde af.
Efter du har styr på hvilke kurser du vil lave, så handler det om at finde den rigtige platform at dele og sælge dem på. Her er Lumant.dk en oplagt mulighed, som er Danmarks største markedsplads for online kurser.

Sådan kan du blive online instruktør

Det er nemt og hurtigt, at blive online instruktør hos Lumant, så der er ingen undskyldninger eller begrænsninger, der forhindrer dig i at opnå dine drømme om at blive økonomisk uafhængig.
Alt du skal gøre er at tilmelde dig som Lumant instruktør, hvor du vil få adgang til værktøjer, der kan hjælpe dig med at skabe, markedsføre og sælge din ekspertise. Du får fuld adgang til alle deres funktioner og det er gratis at tilmelde sig.
Hos Lumant får du:

  • Udbetalt 93,5% af omsætningen, når kursister køber dine kurser via dine kursus henvisningslinks.
  • Udbetalt 63% af omsætningen, når kursister køber dine kurser, hvor der ikke er blevet brugt et henvisningslink.


På den måde tjener du altså både gode penge, når du selv aktivt skaber salg, men derudover generer Lumant også en passiv indkomst til dig gennem alt den trafik, som deres platform allerede i forvejen skaber.

Læs mere om hvordan du bliver instruktør hos Lumant her.