billede af Pia Andersson

Instruktør

Pia Andersson

Fertilitets- og vægttabsmentor

Om

Jeg har altid vidst, at jeg ville have børn. Lige fra jeg var helt lille, har jeg vidst det. Og jeg fik også at vide at det ville blive nemt. “Man skal bare svinge et par herreunderbukser over vores hoveder, så bliver vi gravide i vores familie”, sagde min mormor altid.


Men det kom ikke til at gå så nemt for mig. Vi måtte nemlig i fertilitetsbehandling, og det skulle vise sig ikke at blive nemt. For at behandlingen overhovedet kunne lykkedes, måtte jeg nemlig over endnu en hurdle først..

Jeg havde nemlig taget 20 kærestekilo på i løbet af to år, og de befandt sig så godt på min mave, mine lår og hofter, at man skulle tro, de var limet fast med superlim.


Efter tre behandlinger på Rigshospitalet uden baby var det slut – “three strikes, you’re out”. Til trods for, at barnløshed er en sygdom (ja, det ER en sygdom, ifølge WHO), så slutter man efter tre behandlinger i det offentlige, uanset om man er kureret eller ej. 


Vi havde ikke penge til en privatklinik, men opsøgte en alligevel. Lægen sagde, at vi måske kunne være med i et gratis testforsøg.


“Men,” sagde han, og kiggede på mig over brillekanten, “så skal du lige tabe dig 10 kilo først.”


Wow, den gjorde ondt! Men den virkede, for det var først der, at vægttabet lykkedes for mig, og efterfølgende kom jeg i fertilitetsbehandling og blev også gravid.


Siden har jeg udviklet min egen metode til vægttab, så det bliver lettere at komme i fertilitetsbehandling og måske blive gravid – om det sker på den “hjemmelavede” måde eller du skal i fertilitetsbehandling – og jeg kan også hjælpe DIG.


Og hvad er det så jeg gør anderledes? Jo, jeg arbejder ikke “kun” med at ændre dine vaner, jeg hjælper dig også med dit følelsesmæssige forhold til mad – og så hjælper jeg dig med at ændre dine tanker.


Og jo, det kan du også godt. Og det bedste er, at når du først arbejder med dine tanker og tankemønstre, så bliver arbejdet med dine følelser og endelig dine handlinger (altså vaner) så meget lettere. Det gør dermed vægttabet lettere.


Det lyder måske lidt abstrakt, det her med tanker, følelser og handlinger, men det er faktisk ret simpelt. Du kender sikkert den her med om glasset er halvt fyldt eller halvt tomt – det kommer an på hvem der ser.


Vi oplever alting forskelligt. Vi kan stå flere mennesker og se på det samme billede, men se noget helt forskelligt eller gå til en koncert, hvor du synes den er helt fantastisk, men ham ved siden af synes det var noget lort.


Eller du kan for eksempel få at vide, at du skal tabe dig for at komme i fertilitetsbehandling, hvilket vil få nogen til at tænke “Okay, det her er et konkret problem, som jeg kan løse, og nu har jeg et mål at gå efter.” Det giver en positiv følelse, som får dig til at gøre ting, som støtter dig i at nå dit mål.


Får beskeden dig derimod til at tænke “Shit! Det magter jeg ikke! Jeg har kæmpet med vægten så mange gange før, uden det er lykkedes!”, så vil det give dig en negativ følelse, som for eksempel kan få dig til at trøstespise, hvilket jo ikke er så godt i forhold til dit mål. Og i lige præcis det her tilfælde kan jeg hjælpe dig.


Nej, jeg giver dig ikke opskrifter – dem kan du finde på nettet – og vi skal heller ikke grave i din barndom. Derimod får du nogle konkrete redskaber, du kan bruge her og nu – og jeg er med dig hele vejen. Med min hjælp bliver du virkelig holdt i hånden. 


Med min metode hjælper jeg dig med at tænke anderledes, nemlig at se positivt på situationen – og så vil du opdage, at der faktisk ingen grænser er for, hvad du selv kan ændre, og dermed opnå de resultater, du ønsker. Det handler ikke “bare” om at se positivt på tingene, men at blive bevidst om, at du faktisk KAN ændre noget, og så får du redskaberne til rent faktisk at gøre det. Det bliver en blanding af refleksionsopgaver og praktiske opgaver over 6 eller 13 uger- og vi to arbejder tæt sammen i hele perioden.


Men ud over, at jeg har gået vejen selv og udviklet en metode, som kan hjælpe dig med at nå det samme, hvem er jeg så?


Jo, jeg blev jo mor til Laura i 2003. Jeg elsker gyserfilm, saltlakrids (Poletter og Blue Jeans er de bedste, ikke til diskussion) – og at hjælpe andre med at nå i mål! Det er faktisk min store passion at hjælpe så mange som muligt med at komme i mål med deres vægttab, så de kan komme i fertilitetsbehandling eller blive naturligt gravid og forhåbentlig efterfølgende komme helt i mål med at blive mor!

Online kurser fra Pia Andersson

E-bog: Fra frustreret til frugtbar

Pia Andersson

E-bog: Fra frustreret til frugtbar

197,00 kr.