billede af online kurset: DIN VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF FUNKTIONSSKEMAER

DIN VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF FUNKTIONSSKEMAER

- Når du har en forsikring, som dækker tab af erhvervsevne

  • (1 anmeldelse)

  • Udgivet af SKADEGUIDEN
  • Ubegrænset adgang

  • Sidst opdateret 18/10/2024

169,00 kr.

Det lærer du

Give forståelse af funktionsskemaernes brug hos forsikrings- og pensionsselskaberne

Blive bevidst om faldgrubberne i besvarelsen af funktionsskemaerne og kunne besvare disse

Kan bede om indsigt i oplysninger hos forsikrings- og pensionsselskaberne

Overordnet kendskab til forsikrings- og pensionsselskaberne typiske reaktioner

Overordnet kendskab til mulighederne for at klage over forsikrings- og pensionsselskabernes afgørelser

Det får du:
  • 39 dybdegående PDF-filer

  • 1 værdifuld tekst

  • Ubegrænset adgang

  • Tilgængelig via mobil, tablet og computer

Indhold

40 lektioner

Udfordringen ved funktionsskemaerne

Eksempel på spørgsmål du kan blive stillet i et funktionsskema

Forberedelse til besvarelse af et funktionsskema

Eksempel på besvarelse

Vejledning til udfyldelse af dit funktionsskema

Eksempler på spørgsmål til hovedpine, migræne og lign.

Eksempler på spørgsmål vdr. søvn

Eksempler på spørgsmål til din livsstil

Eksempler på spørgsmål til din dagligdag

Spørgsmål om udførelse af fritidsaktiviteter

Eksempler på spørgsmål til specifikke gener

Eksempler på spørgsmål til behandling

Eksempler på spørgsmål om arbejdsevne

Hvilken dokumentation er i min forsikringssag, og hvordan får jeg indsigt heri?

Vær på forkant med dokumentationen

Der er fejl og mangler i min dokumentation

Aktindsigt hos offentlige myndigheder, eksempelvis kommunen og sundhedsvæsenet

Hvorfor bør du søge om indsigt i din forsikringssag hos forsikrings- eller pensionsselskab?

Sådan anmoder du om indsigt i din forsikringssag

Tidsfrist for imødekommelse af anmodning om aktindsigt

Det du skal være opmærksom på, når forsikrings- eller pensionsselskabet svarer på din anmodning om indsigt

Klageanvisning, hvis din anmodning afvises

Ophør af udbetaling af løbende forsikringsydelse

Jeg har modtaget en overvågningsrapport

Supplerende indsigelse til overvågningsrapport

Tilbagebetalingskrav

Afgivet urigtige oplysninger FØR eller i forbindelse med tegning af forsikring

Afgivet urigtige oplysninger i forbindelse med ansøgning om forsikringsydelser eller ved opretholdelse af forsikringsydelser

Ikke loyalt oplyst om ændrede forhold i forløbet, hvor modtages løbende forsikringsydelser

Politianmeldelse

Klage- og skrivevejledning til klagebrev

Klageanvisning til forsikrings- eller pensionsselskabet

Klageanvisning til Ankenævnet for Forsikringen

Klageanvisning til Datatilsynet

Klageanvisning til Finanstilsynet

Klageanvisning til domstolene

Generelt om modregning i sociale ydelser

Hvis du vil vide mere

Opsummering

Beskrivelse

I udgangspunktet anvendes funktionsskemaer af forsikrings- og pensionsselskaberne til at vurdere, om en forsikringstager opfylder betingelserne for at modtage udbetaling fra deres tab af erhvervsevnetabsforsikring.


Funktionsskemaerne benyttes således både ved ansøgning om og opfølgning af forsikringsydelsen.


Formålet med funktionsskemaerne er at vurdere den helbredsmæssige tilstand og funktionsevne. De afgivne oplysninger indgår i vurderingen af, hvorvidt forsikringstagerens oplysninger stemmer overens med andre relevante oplysninger og er berettiget til forsikringsydelsen.


Udfordringerne ved funktionsskemaerne er ofte, at spørgsmålene er komplekse, tvetydige og begrænser muligheden for at uddybe besvarelserne, hvilket kan føre til misforståelser mellem forsikringstageren og forsikrings- eller pensionsselskabet. En mere detaljeret gennemgang af, hvordan disse udfordringer i besvarelsen af funktionsskemaet kan opstå, inklusive eksempler, kan findes i kapitel 1, "Udfordringen ved funktionsskemaerne".


Opstår der misforståelser, kan det medføre, at forsikrings- eller pensionsselskabet påstår, at der er blevet givet urigtige oplysninger, og at forsikringstageren derfor ikke er berettiget til forsikringsydelsen. I de mest alvorlige tilfælde kan selskabets vurdering endda være, at der er tale om forsikringssvindel. Det er dog værd at bemærke, at kun få sager rent faktisk bliver politianmeldt, selvom der ofte ”trues” hermed. Yderligere information om dette emne kan findes i kapitel 7, ”Politianmeldelse”.


Når du udfylder et funktionsskema, er det derfor afgørende, at du beskriver din helbredsmæssige tilstand og funktionsevne så præcist som muligt. Det er vigtigt at formidle de forskellige aspekter af at være skadelidt eller sygdomsramt for at undgå misforståelser. Livet med gener er sjældent enkelt, og der kan være dage, hvor du klarer mere end andre. For mere detaljeret vejledning henvises der til kapitel 2,”Vejledning til udfyldelse af dit funktionsskema”.


Ved besvarelse af funktionsskemaet bør du især være opmærksom på følgende:


  • Tage de kritiske briller på i forhold til spørgsmålene– hvad bliver der spurgt om? (Ikke hvad tror du, at der bliver spurgt om) – er du i tvivl, så skriv hvilke forudsætninger, som du lægger til grund eller spørg selskabet.

 

  • Lad være med at over- eller underdrive.

 

  • Giv dig god tid til at besvare funktionsskemaet og gennemgå besvarelserne.

 

  • Anmod forsikringsselskabet om at uddybe, hvis du er usikker på hvad der bliver spurgt om.

 

  • Opret et separat dokument til udfyldelse af funktionsskemaet, så du ikke bliver begrænset af de få linjer, som der er i selve funktionsskemaet.

 

  • Få en nærtstående til at læse besvarelsen igennem.

 

  • Anmod om indsigt, så du ved hvad selskabet har af oplysninger (kapitel 3, ”Hvilken dokumentation er i min forsikringssag, og hvordan får jeg indsigt heri?”.

 

  • Gennemgå sagens dokumenter.

 

  • Kontinuerligt gå til læge med gener og vær opsøgende i, hvad bliver journalnoteret.

 

  • Skriv eventuelt dagbog.


Hvis du efter at have besvaret funktionsskemaet er uenig med forsikrings- eller pensionsselskabet om din helbredsmæssige tilstand og funktionsniveau, bør du benytte dine muligheder for at klage. Du kan finde detaljeret vejledning om dette i kapitel 8, ”Klage- og skrivevejledning”.


I sager hvor forsikrings- eller pensionsselskabet vurderer, at dine oplysninger ikke stemmer overens og påstår, at der er tale om urigtige oplysninger, kan de vælge at iværksætte en overvågning. Overvågningen kan enten omfatte indhentelse af offentligt tilgængelige oplysninger eller personobservation, hvor en observatør følger din daglige færden over en periode.


I kapitel 5, "Jeg har modtaget en overvågningsrapport", kan du finde kortfattet vejledning om, hvordan du skal agere i en sag vedrørende overvågning.


Ønsker du derimod en mere detaljeret vejledning om, hvordan du kan handle i forbindelse med en eventuel overvågningssag, hvordan du skal håndtere forsikrings- eller pensionsselskabets overvågningsrapport, hvordan du kan skrive en indsigelse, samt de retningslinjer selskaberne skal følge, kan det være gavnligt for dig at læse e-bogen: ”Din vejledning til overvågningssager – når du er blevet overvåget af dit forsikrings- eller pensionsselskab”.



Du bør ikke lade dig overvælde af bekymringer om mulig overvågning. Selvom det kan være ubehageligt og føre til intense følelser, er det ikke usædvanligt, at forsikringskunder bliver overvåget af deres forsikrings- eller pensionsselskaber. Dit fokus bør være på at være tilstrækkeligt forberedt, så du kan komme med velbegrundede indsigelser, der er understøttet af dokumentation og fakta i din sag.


Forudsætninger

  • En computer, bærbar, tablet eller mobil og internetforbindelse er det eneste du behøver og så er du i gang.

Din instruktør

Instructor

SKADEGUIDEN

SKADEGUIDEN

1 kursus

Teamet bag Skadeguiden består bl.a. af Solveig, der i mange år i sit arbejde, som advokat med personskader, har erfaret et stort behov for hjælp til skadelidte og sygdomsramte - hjælpen til at skabe sig et overblik over deres situation og rådgivning til at kunne komme videre i deres forløb. 

Ideen med Skadeguiden er at skabe en platform, der kan give den nødvendige information, vejledning i systemets krav og retningslinjer samt guiden gennem den enkeltes forløb, så skadelidte og sygdomsramte ikke søger i blinde på internettet og uden at skulle betale et større beløb for at kunne køre deres erstatningssag.

Passionen for Skadeguiden er dannet af Solveig, grundet hendes store fascination af IT samtidig med lysten til at hjælpe så mange som muligt, både i personskade- og kommunalsager samt økonomisk.

Anmeldelser

4.25

1 anmeldelser

100%
0%
0%
0%
0%

Claus C

8 måneder siden
"Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været den bedste til at håndtere forsikringsspørgsmål eller udfylde skadesrapporter. Men heldigvis blev jeg præsenteret for Skadesguiden, og jeg må sige, at det har været en absolut game-changer!

Fra start til slut har Skadesguiden været en uundværlig ressource. Processen med at udfylde funktionskemaerne var tidligere noget, jeg frygtede, men med Skadesguidens trinvise vejledning var det pludselig en leg. Den intuitive grænseflade og klare instruktioner gjorde det nemt for mig at give alle nødvendige oplysninger uden besvær.

Men det stopper ikke der. Da jeg havde spørgsmål undervejs, var Skadesguidens kundeservice et sandt lyspunkt. De var ikke bare venlige og tålmodige, men også utroligt effektive til at besvare mine spørgsmål og afklare eventuelle tvivl, jeg måtte have haft. Deres engagement i at sikre, at jeg forstod processen fuldt ud, var virkelig imponerende.

Resultatet? En smidig og problemfri oplevelse fra start til slut. Takket være Skadesguiden føler jeg mig nu langt mere tryg ved at håndtere forsikringsspørgsmål, og jeg er sikker på, at jeg vil vende tilbage til dem, hvis jeg nogensinde har brug for hjælp igen i fremtiden.

Kort sagt, hvis du nogensinde står over for forsikringsrelaterede udfordringer eller skal udfylde skadesrapporter og fumktionsskemaer, så er Skadesguiden det første sted, du bør henvende dig. Deres ekspertise, brugervenlighed og fremragende kundeservice er uvurderlig. Tak, Skadesguiden, for at gøre en potentiel hovedpine til en ubesværet proces!

Mvh
Kim Jensen
trafikskadet i over 12 år "

169,00 kr.

Powered by Lumant © 2024