Kurset til private.
Selvforsvar for kvinder og mænd, unge og ældre
Definitionen af selvforsvar jf. Den Store Danske Encyklopædi:
” Selvforsvar, inden for idræt kampsport, som fokuserer på defensive teknikker. Selvforsvar kan også dyrkes mhp. at kunne forsvare sig selv mod eventuelle overgreb i dagligdagen. Både traditionelle kampsportsgrene, fx jiu-jitsu, og videreudviklinger eller variationer af disse, fx brasiliansk jiu-jitsu og wing tsun, dyrkes som selvforsvar.”
Denne definition lægger op til, at selvforsvar er fysisk. Omsætter vi det til andre fag, fx tandpleje, så er selvforsvar mod huller i tænderne at få fyldninger i hos tandlægen. Forsvar mod at blive kørt over af en bil er at forsøge at standse bilen.
Hos Tryghedskurser starter Selvforsvar med din bevidsthed. Forebyg frem for at helbrede. Opdag de farlige situationer for at undgå dem, så du ikke behøver at skulle kæmpe.
Mange kvinder er bange for at blive overfaldet, især bagfra, trukket ind i et buskads og blive voldtaget. Oftest er det vores fantasi, som stikker af med os. Allerede nu kører der nok en film i dit hoved, hvor du ser dig selv blive overfaldet, alene ved at du læste den sætning. Frygt er noget, vi gør ved os selv.
Vi har altid en film kørende i vores indre biograf og gerne med uhyggeligt scenarie. En øde parkeringskælder, en mørk og øde park, en mørk og øde tog-station, en mørk og øde skov, etc, og vi tænker på alt det, der ske ved os. Vi er offeret i vores skrækfilm.
Mange selvforsvarsklubber har dedikerede programmer til selvforsvar for kvinder.
Der findes et utal af teknikker som forsvar mod X, Y og Z. Der findes flere hundrede. Det er en til enhver lejlighed.
Er der forskel på at bliver overfaldet bagfra i en p-kælder, en park eller en tog-station? Skal du kunne tre forskellige teknikker for at kunne forsvare dig alle tre steder? Nej. Overfaldet er det samme, men det varierer lidt, fordi omgivelserne varierer og derfor vil løsningen også variere, selvom den er ens for alle tre.
Mange angreb ligner hinanden. Det er svært at identificere om det er et skub med to hænder, et kvælertag med to hænder eller et greb i blusen med begge hænder, før angrebet er sat helt ind. Hvordan vælger du så den rigtige teknik i tide?
Kan du huske den rigtige teknik blandt mange hundrede, når du samtidig er på hælene, både fysisk, psykologisk og emotionelt. Kan du overhovedet nå at finde den frem, og kan du nå at udføre den, når du er bange. Og virker den overhovedet mod en fysisk stærkere mand?
Mange stoler blindt på, at de kan nå at ringe til politiet. For at teste dette, kan du aftale med en ven, at vedkommende skal ”overfalde” dig en dag, hvor du mindst venter det. Det kan være et kildeangreb eller bare at ruske dig i jakken. Du skal så forsøge at få din telefon frem og ringe 118, eller vennens nr. imens du er under ”angreb.”
Hvor stor er chancen for, at du får brug for at forsvare sig?
Der er en reel chance for at blive overfaldet. Den er lille, men den er der. De, der bliver overfaldet, har typisk en vis profil. En overfaldsmand bruger ca. 7 sekunder på at vurdere dig som muligt bytte. Jo lettere bytte, jo bedre for ham. Her er din holdning, din gang, din hastighed, din opmærksomhed og din risikoadfærd en del af deres vurdering af dig.
Hvad er du et let/attraktivt bytte?
Lær at se dig selv med en overfaldsmands øjne. Hvor ville du overfalde dig. En overfaldsmand ønsker meget få ting fra dig. Hvad kan det være. Hvad kan du tåle at miste?
Eks.
Bytur - Du er lettere måske beruset. Du har taget dit allerpæneste tøj på med en tætsiddende nederdel og højhælede sko. Hælene påvirker din balance, nederdelen hæmmer din bevægelighed.
Du har fokus på din telefon og ser ikke farerne omkring dig.
Du løber en tidlig morgen eller sen aften. Der er mørkt og kun få mennesker på gaden. Du har høj musik i ørerne og kan hverken høre trafik eller fodtrin bag dig.
Vi har vores opdragelse imod os.
Vi i den vestlige verden er opdraget til at være civiliserede og respektere hinanden. Det første vi lærer, når vi starter i vuggestuen er: du må ikke slå, du må ikke sparke, du må ikke rive, bide, kradse, kaste med ting, larme, skrige, være voldsom. Kort sagt, alt det der skal til for at forsvare dig selv, når det virkelig gælder.
Når det brænder på, skal vi først bryde vores indoktrinering, før at kan begynde at kæmpe imod. Mænd er generelt mere aggressive end kvinder. Det er derfor, at der er flere mænd i fængslerne. Kvinder er generelt mere føjelige end mænd.
Derfor er selvforsvar for kvinder især en udfordring. De skal både bryde deres sociale norm og de skal gå imod deres natur. De skal give sig selv lov til at være voldsomme og kæmpe imod. Hvis det så lykkes, skal de stadig kæmpe imod en fysisk stærkere mand, som har ondt i sinde. Det er noget helt andet end at træne selvforsvar på måtter i klubben. Du vil være ude af balance emotionelt, psykologisk og fysisk. I den situation skal du så kunne huske, samt anvende, de finmotoriske teknikker du træner eller lærte for længe siden.
Det, der skal til, for at gøre både kvinder og mænd mere sikre, lærer du på dette online kursus.
Jo tidligere du opdager fare, jo bedre kan du undgå det.
Jo bedre du taler tingene ned, jo mindre risiko for vold.
Jo bedre du kæmper imod, jo mindre chance for skader på dig.
Du lærer om selvbevidsthed - din egen opførsel,
Situationsbevidsthed - det, der sker omkring dig.
Frygthåndtering - det, der sker inden i dig - som lammer dig eller tænder din vilje til at kæmpe imod.
Verbal nedtrapning - Det, du gør, når du forsøger at tale dig ud af tingene.
Afværgemetoder - det, din krop gør naturligt, når du bliver forskrækket. Det er hurtigere end noget, du kan nå at tænke.
Effektive bevægelser - Det, du gør hver det, som kan bruges som våben/teknikker.
Taktik - Hvor kan du ramme, og med hvad.
Gode vaner - Alt det, du gør for at tænke sikkerhed ind i din hverdag.
Det du får i dette online kursus:
22 videoer af 2 til 30 minutters varighed.
1 introvideo
9 teori lektioner
11 praktiske lektionier
1 opsummeringsvideo
I alt 3t20m undervisning.
Disse videoer giver dig den fornødne viden om at opdage, nedtrappe og afværge.
Du får et værktøj til at holde styr på nerverne, som kan bruges i alle livets aspekter.
Du får fysiske værktøjer til at forsvare dig og kæmpe imod.
Du får taktikker frem for teknikker.
Du lærer at bevæge dig, frem for bevægelser.
Du kan træne det meste alene. Nogle øvelser er dog bedst med en partner.
Du bliver mere sikker, hurtigere. Du bliver din egen livvagt.
Alt er naturligvis inden for straffelovens paragraf §13 om nødværge og er derfor moralsk, etisk og juridisk forsvarligt.
Køb kurset her hos Lumant og få adgang til videokurset inden for få minutter.