- Hjem
- Livsstil
- Mad og drikke
- Mad til spædbørn og småbørn - Skab sunde madvaner og spar tid i hverdagen
Mad til spædbørn og småbørn - Skab sunde madvaner og spar tid i hverdagen
Den komplette trin-for-trin guide i ernæring og sundhed til dit barn på 6 måneder og op til 3 år.
(2 anmeldelser)
- Udgivet af Birgitte Mie Hansen
Ubegrænset adgang
Sidst opdateret 24/02/2024
Det lærer du
At vælge mad ud fra dit barns fysiologiske udvikling og ernæringsmæssige behov
Hvordan du sammensætter dit barns mad, så dit barn får de vigtige næringsstoffer
At forebygge at dit barn udvikler kostrelaterede sygdomme senere i livet
Hvilke madvarer du skal være særlig opmærksom på, kan skade dit barn
At forebygge, at dit barn bliver kræsent, hvilket kan resultere i fejlernæring
At læse og forstå informationerne på dine dagligvarer
Konkrete eksempler på gode valg af fx morgenmadsprodukter, brød, pålæg, grød, gryn/ris, ost, frugt/grønt
Det får du:
9t 33m indhold - on demand
18 filer til download
Ubegrænset adgang
Tilgængelig via mobil, tablet og computer
Indhold
58 lektioner • 9t 32m 31s
Velkommen til kurset!
Præsentation af modul 1
Modul 1- Børns ernæringsmæssige behov og kropsudvikling
Præsentation af modul 2
Mikronæringsstoffer - Mineraler
Mikronæringsstoffer - Vitaminer
Makronæringsstoffer - Fedt
Makronæringsstoffer - Kulhydrat
Makronæringsstoffer - Protein
Dagligt proteinbehov
Mad med højt og lavt fiberindhold
Madens vigtige næringsstoffer
Dagligt kalkbehov
Præsentation af modul 3
De fem fødevaregrupper
De syv kostråd
Den første mad
Frugt og grønt
Skylle grøntsager
Får mit barn mad nok?
Dagligt behov for frugt og grønt
Fine og grove grøntsager
Forslag til introduktionsplan
Links til pjecer, artikler og vækstkurver
Præsentation af modul 4
Madvarer, du skal være særlig opmærksom på
Sukker
Salt
Fødevarer du skal være særlig opmærksom på
Grøntsager med højt og lavt nitratindhold
Runde madvarer
Frisk drys
Eksempel på en dagskost med meget salt og en med lidt salt til et barn på 1-2 år
Præsentation af modul 5
Brød
Grød
Morgenmadsprodukter
Surmælksprodukter
Præsentation af modul 6
Intro til frokost
3 sundhedsmæssige udfordringer ved brødmåltidet
Madpakkehånden
10 sunde flade
Smørelse til brødet
10 sunde flade
Madpakkehånden
Links til pjecer og artikler
Præsentation af modul 7
Aftensmad
Præsentation af modul 8
Mellemmåltider
Huskeliste til mellemmåltider
Forslag til 12 mellemmåltider
Præsentation af modul 9
Madmod og kræsenhed
Madmod og kræsenhed
Tillykke- Du er i mål med kurset!
Afslutningsvideo
Beskrivelse
Forudsætninger
- Dette kursus kræver intet andet end internetadgang
Din instruktør
Birgitte Mie Hansen
Klinisk diætist og fødevareformidler
5 kurser
Anmeldelser
4.5
2 anmeldelser
Louise J
Maria L
Flere kurser fra Birgitte Mie Hansen
Flere kurser indenfor Mad og drikke
1.499,00 kr.