1. Hjem
 2. Blog
 3. ADHD
 4. Alt Du Skal Vide Om ADHD

Alt Du Skal Vide Om ADHD

Screenshot af Lumant online kursusplatform, hvor indtjening og kursustilmeldinger er synlige for instruktøren

Hvis du mangler viden om ADHD og godt kunne tænke dig, at få et konkret indblik i denne diagnose, så læs med her

Udgivet af:
Lumant

Opdateret:

15-09-2023

Læsetid:

5m

   I Danmark har mere end 4,5% af børn og unge en ADHD-diagnose, mens omkring 2,5% af alle voksne har det. Der er altså store mængder mennesker, som lider af ADHD, men på trods af det, så ved langt størstedelen af befolkningen ikke særligt meget om det. Faktisk ved mange af dem, som har ADHD, slet ikke specielt meget om denne psykiske lidelse.

   Eftersom at vi alle sammen kommer til at møde folk med ADHD, så er det naturligvis altid en fordel, hvis man ved noget om ADHD - hvad det er og hvordan det virker. I denne artikel vil vi gå lidt i dybden med et par af vores gode online kurser, som vi har, der virkelig kan være med til at tage din ADHD-viden til det næste niveau. Uanset om du bare er nysgerrig og gerne vil lære mere omkring ADHD, om du gerne vil uddanne dig til pædagog eller måske er der noget helt tredje du gerne vil være.

   Uanset hvad, så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos Lumant har vi nemlig flere forskellige online kurser, som kan gøre dig til en ekspert i ADHD. Dem vil vi fremhæve i denne artikel, men først vil vi lige fortælle lidt mere om hvad ADHD egentligt er.

   Hvad er ADHD?

   ADHD er en udviklingsforstyrrelse, som fører til flere forskellige symptomer. De mest hyppige symptomer der opstår ved ADHD er dog impulsivitet, hyperaktivitet og koncentrationsvanskeligheder. Der findes også en lidt mildere version af ADHD; som hedder ADD, hvor det kun er koncentration og impulsivitet der er symptomer, men ikke hyperaktivitet.

   I bund og grund, så er ADHD altså en udviklingsforstyrrelse, som kan gøre det meget svært for individer at fokusere og at sidde stille. I forhold til hvordan langt de fleste uddannelser og jobs fungerer, så kan det altså være en stor udfordring for en person, som har ADHD, at studere eller passe et almindeligt arbejde.

   Onlinekursus: ADHD - Basis

   Hvis du mangler viden om ADHD og godt kunne tænke dig, at få et konkret indblik i denne diagnose, så er vores onlinekursus “ADHD - Basis” en oplagt mulighed for dig. Her er Camilla Krog Kruse underviser og det vil være hende, som vil føre dig gennem hele forløbet. Kurset er primært lavet til personer, som har ADHD, da det kan hjælpe dem med at håndtere deres ADHD symptomer. Du lærer bl.a.:

   • Kort og præcist om ADHD
   • En konkret metode, som kan hjælpe dig med at tænke anderledes om din ADHD
   • Hvordan du kan reflektere over hvad ADHD er helt specifikt for dig
   • Og mere til..

   Det er dog ikke kun, hvis man har ADHD, at dette kursus er relevant. Det er bestemt også et godt kursus for dig, som til dagligt arbejder med ADHD eller dig, som bare gerne vil lære mere om ADHD. Det kan f.eks. være, at du lige har fået en ansat, en medarbejder, en ven eller måske endda et barn med ADHD og derfor gerne lige vil sætte dig ind i hvad det egentligt helt betyder.

   ADHD er en kompleks diagnose

   Det ovenstående kursus er altså det perfekte valg for dig, som gerne vil have alt den basale viden der er om ADHD. ADHD er dog en meget kompleks diagnose, som kan betyde flere forskellige ting for forskellige personer. Derfor kan man heller ikke blive ekspert fra bare at vide alt det basale der er om ADHD, men det er et godt sted at starte. Hvis du gerne vil udvikle din viden om ADHD endnu mere og blive en ADHD ekspert, så har vi også et onlinekursus, der er det perfekte for dig.

   Det er et meget mere avanceret kursus, som tager dig rundt i alle de forskellige dele af ADHD. Kurset hedder “ADHD - Avanceret” og det er igen Camilla Krog Kruse der er underviser.

   Onlinekursus: ADHD - Avanceret

   Hvis du har styr på de fleste basale ting omkring ADHD, men virkelig brænder for, at lære en masse andet om ADHD, så er dette kursus det helt perfekte valg for dig. Her kommer du helt i bunden med ADHD teori, som på praktisk vis oversættes til typiske hverdagssituationer, der er nemme at forholde sig til. Camilla, som er underviseren, har selv ADHD og en søn med ADD, så hun er for alvor i stand til at sætte det hele i perspektiv, samt at forklare det hele på måder, som man kan forstå.

   I dette avanceret ADHD kursus lærer du bl.a.:

   • En bedre og mere nuanceret forståelse for ADHD
   • ADHD’ens fagsprog, så du kan bruge denne i din egen hverdag
   • De positive træk der kan være ved ADHD
   • Lær mere om de brugbare elementer for personer med ADHD

   Dette kursus er perfekt til personen der har ADHD, da det virkelig kan hjælpe med at danne en forståelse for hvordan man bedst muligt håndterer, at man har ADHD. I kurset vil Camilla bl.a. gå i dybden med temaer som mad, søvn, beklædning, sanserne, obsessive mind wandering og meget mere. Dermed kan det virkelig være et brugbart kursus for personen, der har ADHD.

   Igen kan kurset dog også være yderst relevant for personer, som bare gerne vil lære mere om ADHD. Har man f.eks. fået et barn, som er blevet diagnosticeret med ADHD, så vil dette kursus hjælpe med at give dig kompetencerne til at skabe de bedst mulige rammer for dit barn.

   Bliv ADHD ekspert til en god pris

   De to kurser vi har fremhævet i dette blogindlæg er altså den perfekte mulighed for dig, som gerne vil være ADHD ekspert, men ikke har pengene til en lang, kedelig og ikke mindst dyr traditionel uddannelse.