Det lærer du

Lær om farver og farveblanding

Øv grundlæggende teknikker

Eksperimenter med forskellige effekter

Bliv fortrolig med farveovergange og lagdelingseffekter

Lær om primærfarver (rød, gul og blå)

Forudsætninger

  • På dette kursus kan alle være med uanset erfaring med akvarelmaling. Det vil blive taget hensyn til den enkeltes ønsker og niveau, og du vil blive vejledt grundigt igennem alle videolektionerne i kurset.
  • Skaf det rigtige udstyr: Du har brug for et sæt akvarelfarver, akvarelpapir, pensler (runde pensler er normalt gode til akvarelmaling), en palet til at blande farverne og en beholder med vand til at skylle penslerne.

Indhold

41 lektioner 3t 54m 26s

3m 33s
6m 4s
4m 40s
2m 1s
4m 35s
9m 3s
7m 16s
3m 57s
6m 30s
10m 22s
5m 27s
3m 59s
2m 23s
5m 52s
6m 22s
6m 27s
8m 55s
2m 52s
6m 10s
14m 3s
4m 35s
5m 40s
6m 21s
2m 2s
4m 49s
2m 15s
5m 3s
4m 21s
2m 35s
7m 18s
10m 43s
7m 25s
4m 22s
6m 11s
4m 46s
5m 32s
8m 6s
10m 46s
5m 22s
3m 7s
2m 36s

Beskrivelse

Velkommen til mit akvarelkursus her på siden, hvor du vil lære at male dine helt egne akvarelmalerier. Igennem kurset vil du få rig mulighed for at arbejde med og øve en række forskellige akvarelteknikker. Du vil eksempelvis komme til at prøve kræfter med vådt i vådt, lys, kontraster og flere forskellige farveteknikker. Det er ved at øve disse teknikker sammen med mig, at du vil få en dybdegående indføring i akvarelmaleriets tekniske muligheder og udfordringer.


Målet med kurset er, at du skal komme i berøring med din kreativitet. Dette skal skave grobund for din kunstneriske udfoldelse. Kurset handler desuden om, at du vil prøve at opleve og erfare den kreative proces, som altid lægger bag udarbejdelsen af et akvarelmaleri.


På dette kursus kan alle være med uanset erfaring med akvarelmaling. Det vil blive taget hensyn til den enkeltes ønsker og niveau, og du vil blive vejledt grundigt igennem alle videolektionerne i kurset.


Mal med disse farver:

- Ultramarin

- Burnt sienna eller burnt umber

- Yellow okker light

- Indigo


Akvarelpapir:

300 gram papir, 24x32cm

100 blade pr. blok, 100% ren cellulose, syrefri eller 

Saunders Waterford Bomuldspapir


Det er fantastisk at du er interesseret i akvarelmaling! Det er en kreativ aktivitet, der kan nydes både af begyndere og øvede. Her er nogle tips og grundlæggende trin for at komme i gang med akvarelmaling:


Lær om farver og farveblanding: Akvarelfarver er transparente, så det er vigtigt at forstå, hvordan forskellige farver blander sig. Lær om primærfarver (rød, gul og blå) og hvordan du kan blande dem for at opnå sekundærfarver (f.eks. grøn, orange og lilla).


Øv grundlæggende teknikker: Begynd med at øve dig på enkle teknikker som vask, blødning af farver og vådt-i-vådt teknik. Disse teknikker hjælper dig med at blive fortrolig med farveovergange og lagdelingseffekter, som er karakteristiske for akvarelmaling.


Eksperimenter med forskellige effekter: Akvarelmaling kan bruges til at skabe en bred vifte af effekter, f.eks. tør penselteknik. Prøv dig frem og se, hvilke effekter du bedst kan lide.

Studér andres værker: En god måde at lære mere om akvarelmaling på er at studere andre kunstneres værker. Brug tid på at se akvarelmalerier online, i bøger eller på kunstgallerier. Dette kan give dig inspiration og ideer til din egen kunst.


Vær tålmodig og øv regelmæssigt: Som med enhver form for kunst tager det tid at blive dygtig til akvarelmaling. Vær tålmodig med dig selv og fortsæt med at øve regelmæssigt. Jo mere du maler, jo bedre bliver du.


Husk, at akvarelmaling er en kunstform, hvor der er plads til at eksperimentere og udforske din egen stil. Vær ikke bange for at prøve nye ting og udvikle din helt unikke tilgang til akvarelmaling. Held og lykke, og nyd malingen!

Din instruktør

billede af Uffe Boesen
Uffe Boesen
Akvarel underviser

Visualiserer kreativitet og fantasi gennem billedskabende processer.


Akvarel underviser ved forskellige aftenskoler samt Kræftens Bekæmpelse, Animationsuddannelse fra Dansk Tegnefilms kompagni, Dukkemageruddannelsen ved Thy Teater, Tegne og male uddannelse ved Ny Carlsberg Glyptoteket. Dette har givet mig en stor erfaring med materialer, proportioner, formgivning og teknikker.


På mine akvarelkurser bliver du vejledt trin for trin i forskellige male og tegne teknikker.

Ved at øve akvarelteknikker får du en indføring i maleriets tekniske muligheder og udfordringer.


Uanset erfaring med akvarelmaling er du velkommen. Det afgørende er at du er indstillet på at lære noget nyt. 

Anmeldelser

Dette kursus har ingen anmeldelser endnu.

Akvarelmaling for begyndere og øvede

499,00 kr.