Det lærer du

Hvilke madvarer du skal være særlig opmærksom på, kan skade dit barn

Hvorfor der er nogle madvarer, som kan være skadelige for dit barn

Gode alternativer til "skadelige" madvarer

Hvordan du sikrer, at dit barn ikke kommer til skade, når det spiser runde og hårde madvarer

Forudsætninger

  • Kurset kræver ingen forudsætninger andet end internetadgang

Indhold

5 lektioner 16m 3s

16m 3s

Beskrivelse

I minikurset får du viden om, hvilke madvarer du skal være særlig opmærksom på, kan skade dit barn her og nu eller i fremtiden, og hvorfor.


Grunden til at nogle madvarer kan være skadelige for dit barn, er, at de fx indeholder rester af sprøjtemidler, naturlige svampegifte og bakterier, miljøforurening, problematiske tilsætningsstoffer, eller fordi de har en form, som kan være farlig for små børn.


Til minikurset hører blandt andet en A4-plakat med liste over samtlige fødevarer, du skal være særlig opmærksom på, samt liste over grøntsager med højt og lavt indhold af nitrat.


Kurset henvender sig til dig med et barn fra ca. otte mdr. og opefter.


Dette minikursus er en del af online kurset "Fødevareguiden - Mad til spædbørn og småbørn". Nedenunder kan du se mine øvrige onlinekurser.

Din instruktør

billede af Birgitte Mie Hansen
Birgitte Mie Hansen
Klinisk diætist og fødevareformidler

Hej!

Jeg hedder Birgitte Mie Hansen, og jeg uddannet klinisk diætist. Det blev jeg tilbage i 2005. Jeg har over 20 års erfaring med at vejlede og undervise i mad og ernæring til primært voksne med specielle ernæringsmæssige behov.


Børneernæring har dog altid haft min særlige interesse, og interessen steg helt naturligt endnu mere, da jeg i 2015 blev mor til min dreng Charlie.


Jeg begyndte at sætte mig meget ind i børneernæring og anbefalingerne for mad til små børn og blev ret frustreret over ikke at kunne finde svar på alle mine spørgsmål. Jeg syntes ikke, den viden, jeg kunne få fra Sundhedsstyrelsen, var fyldestgørende nok – jeg syntes, der manglede noget såsom konkrete eksempler på madvarer.


Derfor stod jeg tit i den situation, hvor jeg ikke rigtigt helt kunne finde ud af at omsætte Sundhedsstyrelsens råd til varer ude i supermarkedet, og det gjorde mig utryg.


Det var en af årsagerne til, at jeg i 2018 lancerede Fødevareguiden.dk, hvor jeg formidler faglig og objektiv viden om fødevarer.


Jeg har derfor siden 2018 specialiseret mig i fødevarer til børn og voksne og arbejdet målrettet med at formidle min viden, selvfølgelig gennem Fødevareguiden.dk, men også gennem onlinekurser som dette, individuelle samtaler, foredrag og workshops fx i mødre-og fædregrupper.

Anmeldelser

4.3

1 Anmeldelse
100%
0%
0%
0%
0%
Hanne J
et år siden
"Rigtigt godt kursus, især for en mor med et barn på 1,5 år.
Der er en masse nyttig information omkring madvarer til børn i den alder!"

Fødevareguiden - Mad som kan skade dit barn

149,00 kr.