1. Hjem
 2. Blog
 3. Astrologi
 4. De 12 stjernetegns datoer: Hvad er mit stjernetegn?

De 12 stjernetegns datoer: Hvad er mit stjernetegn?

Screenshot af Lumant online kursusplatform, hvor indtjening og kursustilmeldinger er synlige for instruktøren

De 12 stjernetegns datoer - det komplette overblik. Lær om stjernetegnenes unikke oprindelse, hvis historie strækker sig helt tilbage til oldtiden.

Udgivet af:

Opdateret:

17-06-2024

Læsetid:

5m

ekspert udtalelse fra Pernille Ørskov

Astrolog Pernille Ørskovs indledende vurdering af de 12 stjernetegn:

Ildtegnene (Vædder, Løve, Skytte):

Kendetegnes ved intuition og instinkt. De er handlende og har ofte meget selvtillid. De er ofte individualister, ekstroverte, intense, entusiastiske, ledere og kan udfordre andre.

Jordtegn (Tyr, Jomfru, Stenbuk):

De er praktiske, resultatorienterede, fokuserede på redskaber og værktøjer. De opbygger og fokuserede på det materielle, manifesterer og er jordbundne. De er skeptiske og kan være lidt rigide. De er ofte mere introverte, orienteret omkring fare/frygt og har behov for stabilitet. De er meget loyale.

Lufttegn (Tvilling, Vægt og Vandbærer):

De fokuserer på tanker, idéer og kommunikation. De er intellektuelle og eftertænksomme og kan være abstrakte og teoretisk tænkende. De er oftere bevægelige i synspunkter og har dermed ofte en indbygget dualitet. De er nysgerrige om det, der sker i mødet med andre i kommunikationen. De kan have stort behov for frihed eller ubevidst svæve lidt væk.

Vandtegn (Krebs, Skorpion og Fisk):

De bliver meget påvirket af miljøet omkring dem, både positivt og negativt. De er empatiske og går nemmere med flowet. De er oftest introverte og kan være ret private, kreative, nogle gange ret intense. De er gode til at få andre til at tale, kan have svært ved at sætte grænser.

Læs mere om Pernille Ørskov >>

Udforsk de 12 stjernetegns datoer og hemmeligheder

Har du nogensinde tænkt over, hvad de 12 stjernetegn virkelig repræsenterer? Din fødselsdag afgør dit stjernetegn, men de astrologiske markører er også dybdegående afspejlinger af vores personlighed og unikke livsveje.

Hvert stjernetegn bærer en historie, der kan berige din hverdag og fremtid. I dette indlæg får du et dybdegående overblik over de 12 stjernetegns datoer - herunder inddeling i ild-, jord- og lufttegn.

De 12 stjernetegns datoer

StjernetegnDatoer
Vandmanden20. januar – 18. februar
Fisken19. februar – 20. marts
Vædderen21. marts – 19. april
Tyren20. april – 21. maj
Tvillingen22. maj – 21. juni
Krebsen22. juni – 22. juli
Løven23. juli – 22. august
Jomfruen23. august – 22. september
Vægten23. september – 22. oktober
Skorpionen23. oktober – 22. november
Skytten23. november – 21. december
Stenbukken22 december – 19 januar

Stjernetegn for januar

Stenbukken (Capricorn) er fra den 22. december til den 19. januar, og Vandmanden (Aquarius) er fra den 20. januar til den 18. februar.

Stjernetegn for februar

Vandmanden (Aquarius) er fra den 20. januar til den 18. februar, og Fiskene (Pisces) er fra den 19. februar til den 20. marts.

Stjernetegn for marts

Fiskene (Pisces) fra den 19. februar til den 20. marts, og Vædderen (Aries) er fra den 21. marts til den 19. april.

Stjernetegn for april

Vædderen (Aries) fra den 21. marts til den 19. april, og Tyren (Taurus) er fra den 20. april til den 20. maj.

Stjernetegn for maj

Tyren (Taurus) er fra den 20. april til den 20. maj, og Tvillingen (Gemini) er fra den 21. maj til den 20. juni.

Stjernetegn for juni

Tvillingen (Gemini) er fra den 21. maj til den 20. juni, og Krebsen (Cancer) er fra den 21. juni til den 22. juli.

Stjernetegn for juli

Krebsen (Cancer) er fra den 21. juni til den 22. juli, og Løven (Leo) er fra den 23. juli til den 22. august.

Stjernetegn for august

Løven (Leo) er fra den 23. juli til den 22. august, og Jomfruen (Virgo) er fra den 23. august til den 22. september.

Stjernetegn for september

Jomfruen (Virgo) er fra den 23. august til den 22. september, og Vægten (Libra) er fra den 23. september til den 22. oktober.

Stjernetegn for oktober

Vægten (Libra) er fra den 23. september til den 22. oktober, og Skorpionen (Scorpio) er fra den 23. oktober til den 21. november.

Stjernetegn for november

Skorpionen (Scorpio) er fra den 23. oktober til den 21. november, og Skytten (Sagittarius) er fra den 22. november til den 21. december.

Stjernetegn for december

Skytten (Sagittarius) er fra den 22. november til den 21. december, og Stenbukken (Capricorn) er fra den 22. december til den 19. januar.

De 12 stjernetegn kan deles ind i hhv. ildtegnene, jordtegnene og vandtegnene. Lad os dykke ned i hvert stjernetegns karakter og egenskaber - fra Vædderens ild til Fiskens vandstrømme.

Ildtegnene (Vædderen, Løven, Skytten):

 • Vædderen (21. marts – 19. april)
  Forestil dig ildens ubændige kraft og glødende energi. Dette er essensen af dig, Vædderen. Din indre flamme og drivkraft til at tage initiativ gør dig til en inspirerende leder, en pioner der konstant søger nye horisonter.
 • Løven (23. juli – 22. august)
  Som Løve stråler du med en generøs og majestætisk aura. Du trives i centrum, hvor du kan dele din glød og livsglæde med verden omkring dig.
 • Skytten (22. november – 21. december)
  Skytten, med dit eventyrlystne sind og optimistiske udsyn. Du er på konstant jagt efter viden og nye erfaringer, der udvider din horisont.

Jordtegnene (Tyren, Jomfruen, Stenbukken):

 • Tyren (20. april – 20. maj)
  Tænk på en stærk og rodfæstet eg, der står stødt trods stormens rasen. Det er Tyrens natur. Din praktiske sans og pålidelighed er kernen i din stabilitet og sikkerhed.
 • Jomfruen (23. august – 22. september)
  Jomfruen, med dit øje for detaljen og metodiske sind. Du stræber konstant efter at forfine og forbedre alt omkring dig.
 • Stenbukken (22. december – 19. januar)
  Stenbukken, du er bjergets majestæt, med en utrættelig drivkraft og disciplin til at nå dine mål, uanset hvor højt de synes at ligge.

Lufttegnene (Tvillingerne, Vægten, Vandbæreren):

 • Tvillingen (21. maj – 20. juni)
  Som Tvilling er du luftens budbringer, din intellektuelle nysgerrighed og kommunikative evner gør dig til en charmerende og alsidig samtalepartner.
 • Vægten (23. september – 22. oktober)
  Vægten, du er harmoniens og balancens kunstner, altid i søgen efter skønhed og retfærdighed i både æstetiske og interpersonelle relationer.
 • Vandmanden (20. januar – 18. februar)
  Som Vandbærer er du innovativ og visionær, altid klar til at udforske nye ideer og horisonter, banebrydende og uafhængig.

Vandtegnene (Krebsen, Skorpionen, Fisken):

 • Krebsen (21. juni – 22. juli)
  Krebsen, du er havets hjerte, dybt følende og intuitiv, med en medfødt evne til at pleje og forstå andres følelser såvel som dine egne.
 • Skorpionen (23. oktober – 21. november)
  Skorpionen, du er dybdevandets mysterium, intens og passioneret, med en stærk tilstedeværelse og en intuitiv indsigt i livets skjulte dybder.
 • Fisken (19. februar – 20. marts)
  Fisken, som drømmenes væver, er du dybt forbundet med kunstens og spiritualitetens sfære, en ægte drømmer og empatisk person.

At forstå dit stjernetegn og de datoer, der definerer det, er som at få nøglen til en skattekiste fyldt med indsigt om dig selv og din plads i verden.

Oprindelsen af de 12 stjernetegn

Oprindelsen af de 12 stjernetegn kan spores tilbage til oldtidens astrologi og observationer af stjernerne på himlen.

De tidligste optegnelser af stjernetegnene stammer fra babylonisk astrologi, hvor man delte zodiaken, det himmelske bælte, ind i 12 lige store dele. Dette blev senere vedtaget af grækerne og romerne.

De 12 stjernetegn repræsenterer de forskellige positioner, som Solen observeres i på himlen i løbet af året, set fra Jorden. Hvert stjernetegn er forbundet med en bestemt periode i året, og astrologer mener, at disse positioner kan have indflydelse på en persons personlighed og skæbne.

Det er vigtigt at bemærke, at moderne astronomi adskiller sig fra astrologi, da stjernetegnene ikke tager højde for den aktuelle position af stjernerne på himlen. Troen på stjernetegn og deres indflydelse varierer, og nogle ser det som underholdning, mens andre tror på astrologiens påvirkning.

Hvad kan mit stjernetegn bruges til?

Dit stjernetegn er ikke bare et symbol på din fødselsmåned; det er en personlig guide, der afdækker de finere nuancer af din natur og giver indblik i din interaktion med verden.

Selvindsigt: Dit stjernetegn og dybderne af din personlighed

Dit stjernetegn kan være nøglen til en dybere forståelse af dig selv. Det fremhæver dine iboende styrker og påpeger områder med potentiale for vækst, som du måske ikke tidligere har overvejet.

Relationer og stjernetegn

Ved at kende dit eget og dine næres stjernetegn kan du navigere og berige dine relationer. Det giver indsigt i adfærdsmønstre og nye vinkler til, hvordan du kommunikerer og interagerer med andre.

Find dit perfekte stjernetegnsmatch

Beslutninger og stjernetegn

Selvom stjernetegn ikke bør være din eneste vejviser, kan de tilbyde unikke perspektiver, der supplerer din intuition og hjælper dig med at træffe informerede valg.

Selvaccept og dit unikke stjernetegn

At forstå og omfavne de unikke træk, dit stjernetegn tilskriver dig, kan være en stærk kilde til selvaccept og indre ro.

Husk, stjernetegnene er ikke en fastlagt skæbne, men snarere en vejledning, der inviterer dig til at udforske og omfavne din individuelle kosmiske signatur. Udforsk relaterede indlæg og fortsæt din rejse ind i de 12 stjernetegns verden og se, hvordan denne gamle visdom kan belyse hver eneste facet af dit liv.

Relaterede artikler

Astrologi

Guide til dit stjernetegn: Sådan er Skorpionen

15. februar 2024

Udforsk Skorpionen som stjernetegn - og find særlige kendetegn for hhv. mand og kvinde, kærlighedsmatch og karriereveje...

Astrologi

Guide til dit stjernetegn: Sådan er Vægten

26. september 2023

Udforsk Vægten som stjernetegn - og find særlige kendetegn for hhv. mand og kvinde, kærlighedsmatch og karriereveje.

Astrologi

Guide til dit stjernetegn: Sådan er Tvillingen

08. februar 2024

Udforsk Tvillingen som stjernetegn - og find både særlige kendetegn, kærlighedsmatch og karriereveje.

Astrologi

Guide til dit stjernetegn: Sådan er Jomfruen

26. september 2023

Udforsk Jomfruen som stjernetegn - og forstå dens følelser, kærlighedsliv og karriereveje.