Starten på hvalpetræning: Din første måned med en ny hvalp

hvalpetræning træning af hvalp

Få styr på hvalpetræningens første måned: Fra start til solidt fundament. Opdag mere med Onlinehunds 28-dages kursus.

Læsetid: 10m

Opdateret: 15-09-2023

Din første måned med en ny hvalp

Velkommen til din første måned med din nye bedste ven! Det er en tid fyldt med glæde, kærlighed, og selvfølgelig, en del udfordringer. Men der er ingen grund til bekymring, vi er her for at guide dig trin for trin gennem denne betydningsfulde periode. Det er vigtigt at starte din hvalpetræning med det rette fodspor, så du kan nyde et langt og lykkeligt liv sammen med din hvalp.

Vi begynder med at introducere dig til konceptet af hvalpetræning. Det er mere end blot at lære din hvalp nogle tricks, det handler om at opbygge et varigt og kærligt forhold baseret på gensidig respekt og forståelse. Denne introduktion til hvalpetræning er det perfekte sted at starte din rejse.

Som ny hundeejer er det essentielt at have adgang til pålidelige ressourcer. Derfor anbefaler vi stærkt at supplere din viden med et online kursus. I den forbindelse har Onlinehund udviklet et 28-dages træningskursus specielt designet til at hjælpe nye hundeejere med at skabe et stærkt bånd med deres hvalpe lige fra starten. Dette kursus er et fantastisk redskab, som giver dig adgang til en skattekiste af viden og ekspertise lige ved hånden.

For at få en holistisk forståelse og at være godt forberedt på dit nye eventyr, anbefaler vi også at dykke ned i vores artikel Undgå de Almindelige Fejl i Hvalpetræning.

Du er ikke alene på denne rejse, sammen med Onlinehund’s ekspertise og vores dybdegående guide, er du godt på vej til at blive den bedste hundeejer, du kan være. Lad os begynde denne vidunderlige rejse sammen!

De første dage: Sådan starter du din hvalpetræning korrekt

De første dage med din nye hvalp er en tid med stor spænding og mange nye oplevelser, både for dig og din firbenede ven. Det er her, hvalpetræning for alvor begynder. Lad os dykke ned i, hvad du kan forvente, og hvordan du bedst forbereder dig til dette nye eventyr.

Dag 1-3: Tilpasning og oprettelse af et sikkert rum

De første dage handler alle om tilpasning. Det er vigtigt at skabe et trygt og sikret miljø for din hvalp. Her er nogle punkter, du bør overveje:

 • Sikre omgivelser: Sørg for, at alle farlige genstande og giftige planter er uden for rækkevidde.
 • Etablering af et ”hjem”: Opret et specifikt område med en behagelig seng, hvor din hvalp kan trække sig tilbage og hvile.
 • Rolige introduktioner: Introducer din hvalp til familiemedlemmerne én efter én, og undgå høje lyde og pludselige bevægelser.

For mere detaljeret vejledning kan du besøge vores online kursus Hvalpetræning, hvor du finder grundlæggende tips og tricks til at starte på den rigtige fod.

Dag 4-7: Opdagelse og tålmodighed

I denne fase begynder din hvalp at udforske sit nye hjem mere grundigt. Det er vigtigt at være tålmodig og forstå, at din hvalp stadig er ved at lære. Overvej følgende:

 • Toilettræning: Start toilettræningen langsomt, og ros din hvalp, når den gør det rigtigt.
 • Ikke bid: Lær din hvalp ikke at bide ved at omdirigere dens opmærksomhed til legetøj eller tyggeben.
 • Gentagelse og konsistens: Vær konsekvent med din træning og opmuntring, da det hjælper med at opbygge et positivt og tillidsfuldt forhold.

Dag 8-14: Indførelse af grundlæggende kommandoer

Nu er det tid til at introducere din hvalp til nogle grundlæggende kommandoer. Dette er en vital del af hvalpetræning og danner grundlaget for fremtidig træning. Her er, hvad du bør fokusere på:

 • Sid og bliv: Start med enkle kommandoer som 'sid' og 'bliv'.
 • Gå pænt i snor: Begynd at træne din hvalp til at gå pænt i snor uden at trække.
 • Kald på navn: Lær din hvalp at reagere på sit navn, det er et vigtigt skridt i træningen.

Som en del af din læringskurve, anbefaler vi kraftigt at du overvejer Onlinehunds Hvalpetræningskursus som en støttende guide til at navigere igennem de første uger med din nye hvalp. Det er et omfattende kursus fyldt med ekspertvejledning, der vil hjælpe dig med at skabe et kærligt og respektfuldt forhold til din nye bedste ven.

Med disse tips er du klar til at starte din hvalpetræning på den rigtige måde, med tålmodighed og forståelse for din hvalps behov og naturlige adfærd. Husk, at hvert skridt er et skridt mod et lykkeligt og sundt liv sammen.

Et stærkt fundament: Hvordan og hvorfor

Det at opbygge et stærkt fundament i de første dage af hvalpetræningen er ikke kun en nødvendighed, men det er kernen i at skabe et livslangt sundt og lykkeligt forhold mellem dig og din hund. I denne sektion dykker vi dybere ned i, hvordan du kan gøre dette og hvorfor det er så vigtigt.

Hvorfor er det så vigtigt at opbygge et stærkt fundament?

Før vi går ind på ”hvordan”, lad os først forstå ”hvorfor”. Her er nogle centrale årsager:

 • Tillidsopbygning: En stabil start hjælper med at opbygge et tillidsforhold mellem dig og din hvalp.
 • Forebyggelse af adfærdsproblemer: Korrekt træning fra starten kan forhindre mange almindelige adfærdsproblemer i fremtiden.
 • Sikkerhed: Et godt fundament sikrer, at din hvalp forstår basale kommandoer, hvilket kan være livreddende i mange situationer.

Hvordan opbygger du et stærkt fundament?

Her er nogle trin du kan følge:

 1. Skab Trygge Rammer: Din hvalp skal føle sig tryg og sikker i sit nye hjem. Det opnås ved at skabe et miljø, der er frit for farer, og hvor hvalpen har sit eget trygge rum.
 2. Positiv Forstærkning: Benyt positiv forstærkning som din primære træningsmetode. Det involverer at rose og belønne hvalpen for god adfærd, hvilket fremmer læring og godt samarbejde.
 3. Socialisering: Introducer din hvalp for nye mennesker, dyr og oplevelser, men gør det gradvist og sørge for, at oplevelserne er positive.
 4. Grundlæggende Kommandoer: Begynd med at lære din hvalp enkle kommandoer som ”sid”, ”bliv” og ”her”. Dette vil lægge grundlaget for mere avanceret træning senere.
 5. Tålmodighed og Konsekvens: Vær tålmodig og konsekvent i din træning. Husk, at din hvalp er et ungt dyr, der stadig lærer.

Gennem denne proces er det en god idé at hente vejledning fra eksperter. Onlinehund har en værdifuld ekspertise inden for at etablere et stærkt fundament i hvalpetræning, og deres online kursus er en fremragende ressource til at guide dig gennem denne kritiske fase.

Det at skabe et stærkt fundament i din hvalpetræning er en investering i din og din hunds fremtid. Det er trinnet, der sætter scenen for et lykkeligt, sundt og harmonisk samvær mange år frem. Tag dig tiden til at gøre det rigtigt, og du vil se de langsigtede fordele unfoldes med tiden. Husk, at det ikke er en sprint, men en maraton, og nøglen til succes er tålmodighed, forståelse og en god dosis kærlighed.

Udfordringerne ved hvalpetræning og hvordan du overvinder dem

Hvalpetræning er en berigende, men også udfordrende proces. Der er flere forhindringer, som nye hundeejere støder på undervejs. I denne sektion vil vi identificere de mest almindelige udfordringer og give dig nogle praktiske tips til, hvordan du kan overvinde dem.

Almindelige udfordringer og løsninger

Her er en række almindelige udfordringer, som du kan støde på, og hvordan du kan tackle dem:

 • Tyggeadfærd
  • Udfordring: Hvalpe har en naturlig trang til at tygge på ting, hvilket kan føre til ødelæggelse af ejendele.
  • Løsning: Tilbyd specielle tyggelegetøj og lær hvalpen, hvad den må og ikke må tygge på.
 • Hus-renlighed
  • Udfordring: At lære din hvalp at blive ren kan være en tidskrævende proces.
  • Løsning: Opret en konsekvent rutine og ros hvalpen, når den gør sine behov det rigtige sted.
 • Separationsangst
  • Udfordring: Nogle hvalpe kan have svært ved at være alene, hvilket kan føre til angst og destruktiv adfærd.
  • Løsning: Træn hvalpen til at være alene ved at starte med korte perioder og gradvist øge tiden.
 • Overdreven gøen
  • Udfordring: Nogle hvalpe kan udvikle en vane med overdreven gøen.
  • Løsning: Find ud af årsagen til hvalpens gøen og arbejd på at løse problemet gennem træning og socialisering.

Brug eksperter til at overkomme udfordringer

Det kan ofte være en hjælp at søge vejledning fra eksperter for at overvinde disse udfordringer. Onlinehund tilbyder en række online kurser, der kan vejlede dig i at navigere i disse almindelige hvalpeproblemer. De leverer indsigt og praktiske tips fra professionelle, der kan hjælpe dig med at tackle disse udfordringer med succes.

De bedste værktøjer i din hvalpetræning

At være bevidst om potentielle udfordringer og forberede sig på at håndtere dem er halvdelen af slaget. Husk at tålmodighed, konsekvens, og en positiv tilgang er dine bedste værktøjer i hvalpetræning. Med de rette ressourcer og støtte, vil du være godt rustet til at navigere i hvalpetræningens udfordringer med succes.

Hvalpens udvikling: Hvad du kan forvente uge for uge

I denne sektion dykker vi ned i den spændende proces med hvalpens udvikling uge for uge. Vi vil undersøge, hvad du kan forvente i løbet af de første fire uger, mens vi lægger vægt på vigtigheden af god hvalpetræning.

Uge 1-2: Velkommen hjem

I de første to uger begynder din hvalp at tilpasse sig sit nye hjem. I denne fase er det vigtigt at:

 • Etablere en rutine
 • Introducere hvalpen til dens nye soveplads
 • Begynde blid socialisering med familien

Uge 3-4: Udforskning og socialisering

I løbet af de næste to uger vil din hvalp være mere aktiv og begynde at udforske sin omgivelser mere. Det er tid til at:

 • Introducere nye lyde og miljøer
 • Starte på simpel hvalpetræning med basale kommandoer
 • Lægge grundlaget for god legeadfærd

Uge 5-6: Læring og udvikling

Som hvalpen vokser, vil den blive mere ivrig efter at lære. Nu er det tid til:

 • Introducere hvalpen til flere nye oplevelser og mennesker
 • Fortsætte med træningen og indføre mere komplekse øvelser
 • Begynde at lære hvalpen at være alene i korte perioder

Uge 7-8: Konsolidering af indlæring

I de sidste to uger af din første måned med hvalpen, er det tid til at:

 • Konsolidere hvad hvalpen har lært indtil videre
 • Introducere hvalpen til andre hunde under kontrollerede forhold
 • Arbejde på at forbedre hvalpens gåture og hundesnors træning

Online ressourcer til at forstå hvalpens udvikling

For at sikre at du er godt udrustet til at håndtere hver fase af din hvalps udvikling, anbefaler vi at du uddyber din viden gennem et af vores online kurser. Onlinehunds 28-dages træningskursus er et fantastisk værktøj til at hjælpe dig med at forstå din hvalps udvikling mere detaljeret, og vejlede dig gennem hver uge med ekspert rådgivning. Besøg Onlinehund's 28-dages hundetræning for at lære mere.

Afsluttende bemærkninger

Gennem din første måned med din nye hvalp, vil du se bemærkelsesværdige fremskridt i hvalpens udvikling. Husk, at tålmodighed og konsistens er nøglen til en succesfuld hvalpetræning. Det er en tid med stor læring, både for dig og din nye firbenede ven, så tag dig tid til at nyde denne specielle periode.

Afrunding af din første måned: Hvad nu?

Nu da den første måned med din nye hvalp nærmer sig sin afslutning, er det tid til at reflektere over de fremskridt, I sammen har opnået gennem konsekvent hvalpetræning. Det er også øjeblikket til at se fremad og forberede jer på den fortsatte rejse.

Det fundament, du har opbygget gennem denne første måned, er af afgørende betydning. Du har lært din hvalp de grundlæggende kommandoer, begyndt socialiseringsprocessen, og ikke mindst, etableret et kærligt og tillidsfuldt forhold. Men hvalpetræning er en fortsat proces, og det er vigtigt at bygge videre på det arbejde, du allerede har gjort.

Mens du fortsætter med at træne og opdrage din hvalp, er det essentielt at forblive tålmodig og positiv. Fremadrettet, kan det være nyttigt at sætte realistiske mål for din hvalps udvikling, så du kan måle fremskridt og fejre de sejre, I opnår sammen.

For at hjælpe dig på vejen, anbefaler vi, at du fortsætter med at uddanne dig selv, så du bedre kan forstå din hvalps behov og adfærd. I denne forbindelse kan det være en god idé at overveje at tilmelde dig et online kursus, der kan guide dig gennem de næste faser af hvalpetræningen. Onlinehund tilbyder en række kurser, der kan give dig den viden og de færdigheder, du har brug for, for at fortsætte denne vigtige rejse med din hvalp med selvtillid.

Det er værd at overveje Onlinehunds omfattende kursusmateriale for at sikre, at du har alle de værktøjer, du har brug for, til rådighed. Dette vil ikke kun give dig et stærkere fundament for træningen, men også hjælpe med at styrke det bånd, du deler med din hvalp.

Vi runder af med, at det er vigtigt at huske på, at hver hvalp er unik, og at det, der fungerer for én hvalp, måske ikke fungerer for en anden. Derfor er det afgørende at tilpasse din træningsstrategi til din hvalps individuelle behov og personlighed.

Tag eventuelt et smut forbi vores blogindlæg Sådan Træner Du Din Hund: Grundlæggende Kommandoer og Øvelser

Ofte stillede spørgsmål om hvalpetræning

Det er bedst at starte hvalpetræningen så tidligt som muligt, ideelt set så snart hvalpen er kommet hjem til dig. Det er vigtigt at lægge en god grund fra starten.
For hvalpe er det bedst med korte træningssessioner på omkring 5-10 minutter for at holde deres opmærksomhed. Du kan gradvist øge varigheden som hvalpen vokser og dens koncentration forbedres.
For at opdage den bedste metode til din hvalp, anbefaler vi at starte med et online kursus som Onlinehunds hvalpetræningskursus, hvor eksperter vil guide dig gennem forskellige teknikker og metoder.
Absolut! Online kurser tillader dig at lære i dit eget tempo og give dig adgang til ekspertvejledning, som kan være særdeles nyttig, især for førstegangsejere.
Ja, det er muligt at træne din hvalp selv med en travl tidsplan. Online kurser som dem tilbudt af Onlinehund kan hjælpe dig med at få hvalpetræningen planlagt ind i din rutine.
Hvalpetræning baserer sig på positiv forstærkning, som ikke blot hjælper med at indlære gode vaner, men også fremmer et kærligt og tillidsfuldt forhold mellem dig og din hvalp.
Ja, der er nogle grundlæggende øvelser, du kan starte med, som at lære din hvalp at reagere på sit navn eller en enkel "sid" kommando. Men for den bedste tilgang, anbefales det stærkt at følge et struktureret program.
Ved at følge et velstruktureret online kursus fra en pålidelig kilde som Onlinehund, får du den nødvendige vejledning og feedback for at sikre, at du og din hvalp er på rette vej.

Relaterede

hundetræning hund der ligger stille

Hundens gåture: Hvor langt og hvordan?

Læsetid: 10m 38s

Bliv guidet igennem det vigtige i at have en hund med på gåtur - fra hvor langt I skal gå, til hvordan du træner din hund til at gå pænt.

hund der bliver trænet

Sådan træner du din hund: Grundlæggende kommandoer og øvelser

Læsetid: 7m 14s

Opdag grundlæggende øvelser og kommandoer til at starte din hunds træning. Gør rejsen nemmere med Onlinehund’s vejledning i ‘De 6 basale øvelser’.

hund der løber afsted til hvalpetræning

Undgå de Almindelige Fejl i Hvalpetræning

Læsetid: 8m 38s

Udforsk de almindelige fejl, der ofte opstår under hvalpetræning, og lær hvordan du undgår dem gennem ekspertvejledning i vores online kurser.

hvad koster hundetræning

Hvad Koster Hundetræning? - En Gennemgang af Mulighederne

Læsetid: 16m 30s

Udforsk priser og vigtigheden af hundetræning, forskellige typer af træning, og faktorer der påvirker, hvad hundetræning koster.