1. Hjem
 2. Blog
 3. IT & software
 4. Hvad er software & IT?

Hvad er software & IT?

Screenshot af Lumant online kursusplatform, hvor indtjening og kursustilmeldinger er synlige for instruktøren

Mange har spørgsmålet: Hvad er software & IT? Det spørgsmål svarer vi på her. Læs også mere om hvor meget du kan tjene som software ekspert.

Udgivet af:
Lumant

Opdateret:

14-09-2023

Læsetid:

3m

Verdenen bliver konstant mere og mere digital. Af den grund bliver software og IT også konstant mere og mere vigtigt.

Er man ekspert i software på den ene eller anden måde, så er det enormt værdifuldt på arbejdsmarkedet og man kan tjene mange penge på software - både derhjemmefra, gennem et arbejde eller ved at starte egen virksomhed.

Software kan dog være et lidt forvirrende begreb og det kan være svært at finde ud af hvad software helt præcist er. Derfor vil vi i dette artikel gå lidt i dybden med hvad software er, samt hvorfor det er vigtigt for dig, at overveje at uddanne dig i software og IT.

Hvad er software?

Det først spørgsmål er derfor; hvad er software?

Software er den kode, som får digitale produkter til at fungere. Software er bl.a. et begreb for styresystemer, antivirus, widgets og lignende ting, som du kan installere på en enhed uden, at du skal ændre på de fysiske komponenter af enhed.

Software er altså en modsætning af hardware. Hvor hardware er fysisk, som f.eks. de fysiske dele af din computer, som du kan røre og se, så er software de ikke-fysiske dele af din computer, som får den til rent faktisk at virke.

Software fortæller din computer hvad den skal gøre og hvad den skal vise på skærmen. Det er f.eks. software der fortæller en app, at den skal åbne, samt software der definerer hvad appen indeholder.

Software vs. hardware

Den helt overordnet forskel på software og hardware er altså, at:

 • Hardware er alle de fysiske elementer af et produkt, som du kan se og røre. Det er f.eks. en computers skærm, tastatur og batteri.
 • Software er alt det, som du ikke kan røre. Det er altså koden i din computer, som får computeren til at gøre som den gør.

Tre forskellige typer software

Begrebet software er et meget overordnet begreb. Man kan f.eks. dele software op i følgende typer:

 • Applikationssoftware
 • Systemsoftware
 • Udviklingssoftware

Hvor meget tjener en software & IT ekspert?

Eftersom at hele verdenen bliver mere og mere digital, så er efterspørgslen på software eksperter også eksploderet. Nogle af de bedst betalte job er derfor også software jobs.

Allerede i startløn betaler de følgende software jobs f.eks.:

 • Systemanalytiker: 45.442 kr.
 • Rådgivning indenfor softwareudvikling: 41.845 kr.
 • Vedligeholdelse af software: 38.421 kr.
 • Systemkonstruktør: 46.127 kr.

Derudover er en af de store fordele ved, at være god til software også, at man kan bygge programmer ud af ingenting. Det vil altså sige, at man uden penge kan opbygge noget, som er mange penge værd. Et klassisk eksempel er Mark Zuckerberg, som byggede Facebook fra hans universitets soveværelse.

Kan man finde ud af at lave software, så kan man også skabe en god indtægt ved siden af sit arbejde ved f.eks. at tilbyde:

 • Webudvikling
 • Appudvikling
 • Databaseudvikling
 • Og meget mere

Derfor er det utroligt værdifuldt, at kunne finde ud af at lave software.

Tag et online kursus i software & IT

Vil du gerne starte egen virksomhed? Lande et job indenfor software? Eller skabe en god ekstra indtægtskilde? Så er det altså en god ide, at uddanne dig selv i software.

Her kan du med fordel tage et online kursus i software & IT, hvor en software ekspert kan lære dig alt det, som du skal lære.

Du kan finde et bredt udvalg af online kurser i software & IT her hos Lumant, så det er bare med at gå på opdagelse i vores udvalg.

Se vores udvalg af kurser i software & IT her.

Lumant: Danmarks største markedsplads indenfor online læring

Her hos Lumant har vi et kæmpe udvalg af online kurser i en bred vifte af spændende emner. Vi er Danmarks største markedsplads indenfor online læring, så du kan finde et kursus i lige præcis det, som du gerne vil være ekspert i.

Alle vores kurser er lavet af eksperter, som ved hvad de snakker om. Det er altså bare med, at gå på opdagelse i vores udvalg af online kurser, så du kan finde det helt perfekte kursus til dine ønsker.

Relaterede artikler

IT & software

Mestrer Microsoft Office: Din Vejledning til Word,..

01. august 2023

Dyk ned i Microsoft Office med vores guide. Få indblik i Word, OneDrive og Excel, og se, hvordan vores kurser kan booste..

IT & software

Hvad er IT Sikkerhed? En omfattende guide til besk..

14. juli 2023

Dyk ned i vores detaljerede guide og lær alt om "Hvad er IT sikkerhed?".

IT & software

Hvordan bruger man ChatGPT? Din ultimative guide

18. juni 2023

Hvad kan man bruge ChatGPT til, og hvordan virker det? Få de vigtigste tips og tricks i den eneste guide, du behøver læs..

IT & software

Hvem har lavet ChatGPT?

19. juni 2023

Fra det banebrydende team hos OpenAI til de komplekse processer af maskinlæring, vi vil guide dig gennem denne fascinere..