1. Hjem
 2. Blog
 3. Skole & Uddannelse
 4. Hvorfor du bør forberede dig til din eksamen

Hvorfor du bør forberede dig til din eksamen

Screenshot af Lumant online kursusplatform, hvor indtjening og kursustilmeldinger er synlige for instruktøren

Der er flere forskellige grunde til, at du bør forberede dig til eksamen, vi kommer med nogle af dem her.

Udgivet af:
Lumant

Opdateret:

24-07-2023

Læsetid:

4m

     Er det snart til at være tid til dine eksamener? Det er det for rigtige mange mennesker og vi ved allesammen, at uanset hvor meget man føler, at man har styr på fagets pensum, så er man altid lidt presset, når man går ind til eksamen. Adrenalinen og blodet pumper, og man er bange for ikke at bestå eksamenen.

     Derfor bør du forberede dig til din eksamen

     Der er flere forskellige grunde til, at du bør forberede dig til eksamen. Først og fremmest, så kan det være meget uheldigt at tro, at man sagtens kan huske alt man har fået at vide gennem den traditionelle undervisning. Selvom man virkelig har fulgt med i timerne og synes, at man har godt styr på det hele, så kan man umuligt huske det lige så godt, som hvis man lige har kørt en forberedelsestur igennem op til eksamen.

     Forberedelse til eksamen hjælper nemlig lige med at at friske hele ens hukommelse op, så man kan huske det hele, når man sidder inde i rummet foran censor. Hvis man ikke forbereder sig til eksamen, så kan man risikere at glemme vigtige elementer, som lige er det der holder en fra at få den gode karakter.

     Noget som mange har problemer med, når de er til eksamen er, at de bliver nervøse. Det er også helt forståeligt, at man bliver nervøs, men hvis man ved, at man typisk bliver nervøs, så er det en meget dårlig ide, at lade være med at forberede sig. Har man ikke forberedt sig, så risikerer man nemlig hurtigt, at nervøsiteten skaber et black-out, hvor man simpelthen ikke lige kan huske alt det man har lært i mens man sidder inde i eksamenslokalet.

     Her hos Lumant har vi flere forskellige typer af onlinekurser til dig, som gerne vil forberede dig til eksamen. På den måde kan du vælge lige præcis det kursus, som passer bedst muligt for dig. Her kan vi bl.a. nævne:

     Onlinekursus - Turboklar til eksamen

     Dette kursus er det perfekte valg for dig, som er sent ude, men gerne bare hurtigt vil blive gjort klar til din eksamen. Kurset tager ikke specielt lang tid og er lavet af Thomas Pape, som er yderst dygtig at undervise i netop dette emne. Kurset tager dig bl.a. igennem:

     • Fem studieteknikker der gør dig mere effektiv
     • Modeltræning, så du ved præcist hvad du skal kunne inde til eksamen.
     • Metoder der hjælper dig med at huske de vigtige detaljer.
     • Og meget mere..

     Hvis du snart skal til eksamen og gerne vil have de højest mulige karaktere, men ikke har ubegrænset tid til at forberede dig, så er Turboklar til eksamen et oplag valg for dig.

     Onlinekursus - Bestå eksamen med ro i maven

     Ovenover var det perfekte kursus til dig, som er presset ift. tid. Dette kursus er mere det perfekte valg for dig som døjer med at blive nervøs til eksamen. Det kan f.eks. være, at du har studeret helt enormt meget og virkelig lagt en indsats i at forberede dig til eksamen, men simpelthen bare ikke kan komme udenom det faktum, at du bliver ekstremt nervøs, når du sidder inde til eksamen. Hvad gør man så lige? Her har vi et kursus, som er lavet specifikt til at hjælpe dig med ikke længere at være nervøs. I dette kursus lærer du bl.a.:

     • 4 ting, som letter din overgang fra hverdag til læseperiode
     • 3 metoder til “deep-work”
     • 3 discipliner til øget effektivitet
     • 6 trin, som sænker din nervøsitet på dagen
     • 5 øvelser til at håndtere og forstå tanker
     • 3 ting der kan forebygge, at du glemmer det hele inde til eksamen

     Ud over at have fokus på at nedsætte din nervøsitet, så er det også bare et godt kursus, som lærer dig en masse andre redskaber til at klare din eksamen så godt som overhovedet muligt.

     Online kursus - Bedst til hver eksamen

     Sidst men ikke mindst, så har vi også vores “Bedst til hver eksamen” onlinekursus, som er det oplagte valg for dig, som gerne vil blive gjort klar til alle dine eksamener.

     Det er igen Thomas Pape der står bag dette kursus. Thomas Pape er en af de førende eksamenstrænere i Danmark, hvor han har specialiseret sig i præstationsevne og unges mentale sundhed. Han er derfor også en en helt perfekt træner til lige netop dette. Til dette kursus vil du bl.a. lære mere om:

     • Hvordan man kan “hjernelande”
     • 3 gode måder at opnå “deep-work” på
     • Undgå og forstå præsentationsagtens psykologi
     • Mentale træningsøvelser, som kan udvikle dine evner
     • 3 ting der kan forebygger, at du glemmer ting inde til eksamen
     • Og mange flere ting…

     Alt i alt er dette kursus altså det perfekte valg for dig, som gerne vil blive helt fantastisk god til at gå op til eksamen. Du er måske endda allerede en meget god studerende, som laver alt det du skal, men oplever, at du ikke får lige så gode karaktere som du burde. Du vil gerne komme i gang med at bruge dit helt store potentiale, men kan ikke rigtigt få det brugt endnu, fordi eksamener stresser dig og gør dig nervøse. Hvis alt dette er tilfældet for dig, så er dette kursus den helt perfekte mulighed for dig.

     Relaterede artikler

     Skole & Uddannelse

     Sådan bliver du bedre til matematik – lær matemati..

     02. april 2024

     Få en grundlæggende introduktion til at blive bedre til matematik. Lær matematik med disse 4 enkle trin.

     Skole & Uddannelse

     Tag en online uddannelse: Gør din fremtid sikker

     20. april 2023

     Opdag fordelene og udfordringerne ved online uddannelse. Få tips til at lykkes med din online uddannelse og sikre din fr..

     Skole & Uddannelse

     Online Maple™ kursus: Bliv ekspert i Maple™ og kla..

     07. januar 2023

     Går du på gymnasiet og skal snart til din matematik A eller B eksamen? Hos Lumant kan du taget et online Maple™ kursus.

     Skole & Uddannelse

     Mestrer Maple™: Din guide til succes i Matematik B..

     11. august 2023

     Opdag Maple™, det essentielle værktøj for Matematik B og A studerende. Bliv en ekspert med vores online kursus og forbed..