1. Hjem
 2. Blog
 3. Mad & Drikke
 4. Nem mad til børn: Sunde opskrifter og gode tips

Nem mad til børn: Sunde opskrifter og gode tips

Screenshot af Lumant online kursusplatform, hvor indtjening og kursustilmeldinger er synlige for instruktøren

Få nemme og sunde opskrifter til mad til børn, og lær hvordan du kan involvere dem i madlavningen. Læs vores blogindlæg og giv dine børn en sund start på livet!

Udgivet af:
Lumant

Opdateret:

15-09-2023

Læsetid:

6m

Som forældre ønsker vi alle det bedste for vores børn, herunder en sund og næringsrig kost. Men i en travl hverdag kan det være en udfordring at lave mad, der både er nemt, lækkert og sundt. Det kan også være en udfordring at få børnene til at spise de rette fødevarer og udvikle sunde madvaner.

Formålet med dette blogindlæg er at give inspiration og tips til nem madlavning til børn, der opfylder deres ernæringsmæssige behov og smager godt. Vi vil også give råd til at involvere børnene i madlavningen, så de kan lære om sund kost og udvikle positive madvaner. Så læs videre og find sunde opskrifter og praktiske tips til at give dine børn en sund start på livet.

Anbefalet online kursus: Fødevareguiden - Mellemmåltider til dit barn

Anbefalet online kursus: Fødevareguiden - Er dit barn for sød eller salt?

Anbefalet online kursus: Fødevareguiden - Mad som kan skade dit barn

Hvorfor er nem mad til børn vigtigt?

A. Børns ernæringsmæssige behov

Børn har brug for en sund og varieret kost for at opbygge stærke knogler og muskler, udvikle hjernen og opretholde et sundt immunsystem. En varieret kost med frugt, grøntsager, fuldkorn og proteiner er vigtig for at dække børns ernæringsbehov.

B. Tidsmæssige udfordringer for forældre

I en travl hverdag kan det være en udfordring at lave mad, der både er sundt og nemt at tilberede. Forældre kan have svært ved at finde tid til at lave mad fra bunden og i stedet vælge færdigretter eller fastfood, som ofte er høj i kalorier, fedt og sukker.

C. Betydningen af at lære børn at lave mad

At lære børn at lave mad kan være en sjov og lærerig aktivitet, der kan øge deres interesse for madlavning og sund kost. Det kan også give dem færdigheder og viden, der vil være nyttige resten af deres liv. Desuden kan børn, der er involveret i madlavningen, være mere tilbøjelige til at prøve nye fødevarer og have en positiv holdning til sund mad.

Tag et online kursus i nem mad til børn

At tage et online kursus i nem mad til børn kan være en fantastisk måde at udvide dine kundskaber og færdigheder i køkkenet. Disse kurser giver ofte omfattende undervisning og praktiske tips til, hvordan man kan tilberede sunde og lækre måltider til børn, og kan tilbyde støtte og vejledning, mens du navigerer gennem udfordringerne ved at fodre en familie.

Derudover er online kurser fleksible og selvstyrede, så du kan lære i dit eget tempo og tilpasse dine studier til din travle tidsplan. Så er du en travl forælder, der ønsker at forenkle din måltidsplanlægning og -forberedelse, så kan et online kursus i nem mad til børn være en værdifuld investering i din sundhed, din familie og din fremtid.

Du kan se hele vores udvalg af online kurser i mad og drikke her.

Nemme opskrifter til børn

A. Sund morgenmad

 • Havregrød med frugt og kerner
 • Bananpandekager med bær og yoghurt
 • Æggekage med grøntsager

B. Madpakker til skole og fritid

 • Grovboller med kylling og grøntsager
 • Fuldkorns-tortillaruller med hummus og grøntsager
 • Pastasalat med kylling og pesto

C. Aftensmad

 • Kylling i ovn med grøntsager og kartofler
 • Fiskefilet med ovnkartofler og salat
 • Spaghetti med kødsovs og grøntsager

D. Sunde snacks og desserter

 • Frugtspyd med peanutbutterdip
 • Grøntsagsstænger med hummus
 • Yoghurtis med bær og nødder


Disse opskrifter er sunde, nemme at tilberede og vil være populære hos børn i alle aldre. De er også velegnede til at involvere børnene i madlavningen, så de kan lære om sunde fødevarer og udvikle deres madlavningsevner.

Anbefalet læsning: Sund mad på budget

Tips til at involvere børn i madlavning

A. Valg af opskrifter

Det er vigtigt at vælge opskrifter, der passer til børnenes alder og evner. Opskrifter med få ingredienser og enkle instruktioner er velegnede til mindre børn, mens ældre børn kan udfordres med mere avancerede opskrifter.

B. Indkøb og planlægning

Involver børnene i indkøb og planlægning af måltider. Lad dem være med til at vælge ingredienser og planlægge menuen. Dette kan også hjælpe dem med at lære om sunde fødevarer og kostvaner.

C. Praktiske opgaver i køkkenet

Lad børnene deltage i praktiske opgaver i køkkenet, såsom at skære grøntsager, røre i gryden eller sætte bordet. Dette vil hjælpe dem med at udvikle deres madlavningsevner og øge deres selvtillid.

Anbefalet læsning: Nem aftensmad til børn

D. Spisning og opvask

Inviter børnene til at hjælpe med at dække bordet og rydde op efter måltidet. Dette vil give dem en følelse af ansvar og lære dem om vigtigheden af at hjælpe til i hjemmet.

At involvere børn i madlavning er en god måde at lære dem om sunde kostvaner og madlavningsevner. Det kan også være en sjov og hyggelig måde at tilbringe tid sammen på, mens I skaber lækker og sund mad.

Anbefalet online kursus: Fødevareguiden - Frokost til dit barn

Anbefalet online kursus: Alt om mad til spædbørn og småbørn

Konklusion

Nem mad til børn er vigtigt af flere årsager. Det sikrer, at børnene får en ernæringsrig kost, samtidig med at det tager hensyn til travle hverdage og tidsmæssige udfordringer for forældre. Desuden er det en god måde at lære børnene om sunde kostvaner og madlavningsevner.

Vi håber, at vores opskrifter og tips til at involvere børn i madlavning vil inspirere dig til at prøve det af derhjemme. Det kan være en sjov og hyggelig måde at tilbringe tid sammen på, mens I skaber lækker og sund mad.

Anbefalet læsning: Nem og sund aftensmad

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er det vigtigt at lære børn at lave mad?

Læring af madlavningsevner kan hjælpe børn med at udvikle sunde kostvaner og bidrage til deres selvtillid og selvforsyning. Desuden er det en sjov og praktisk måde at tilbringe tid sammen som familie.

Kan jeg tilpasse opskrifterne til mine børns smag?

Ja, det er helt sikkert en god idé at tilpasse opskrifterne efter dine børns smag. Du kan tilføje eller fjerne ingredienser eller justere mængderne efter behov. Husk at involvere dine børn i tilpasningsprocessen for at få dem mere investeret i madlavning og måltider.

Hvordan kan jeg få mine børn til at spise sundere?

Du kan prøve at involvere dine børn i madlavning og fødevareindkøb, da dette kan hjælpe dem med at forstå vigtigheden af sund kost. Du kan også prøve at gøre sunde fødevarer mere tilgængelige og synlige i dit hjem og undgå at have usunde fødevarer i huset.

Er det okay at give mine børn snacks?

Ja, snacks kan være en del af en sund kost, så længe de er nærende og afbalancerede. Prøv at tilbyde dine børn frugt, grøntsager, yoghurt eller nødder i stedet for chips eller slik.

Hvordan kan jeg spare tid på madlavning?

Prøv at forberede måltider og madpakker i forvejen og overvej at bruge frosne eller færdiglavede fødevarer, hvis det hjælper dig med at spare tid. Involver også dine børn i madlavning og opvask, så du kan dele byrden og samtidig bruge tid sammen.

Lumant: Danmarks Største Markedsplads for online kurser

Lumant er Danmarks største markedsplads for online kurser med alt fra kurser i mad og drikke til investering og iværksætteri. Var det ikke lige et kursus i nem mad til børn du er på udkig efter, så er det altså bare med at gå på opdagelse i vores brede udvalg af kurser.

Du kan se hele vores udvalg af online kurser her.

Relaterede artikler

Mad & Drikke

Sund mad på budget: Tips og opskrifter

07. april 2023

Her kan du læse mere om hvordan du kan lave sund mad på budget, og holde din diæt god, uden at bruge for mange penge.

Mad & Drikke

Nem aftensmad til børn: 5 sunde og nemme aftensmad..

08. juli 2023

Opdag nem aftensmad til børn, der vil få dine børn til at elske aftensmaden hjemme hos jer.

Mad & Drikke

Sund Aftensmad: En Guide til et Næringsrigt Måltid

28. maj 2023

Opdag vigtigheden af en sund aftensmad og få vejledning til at skabe næringsrige måltider. Lær om balancerede opskrifter..

Mad & Drikke

Sådan Skaber Du en Sund Frokost: Inspiration, Opsk..

22. maj 2023

Lær om vigtigheden af sund frokost og bliv inspireret af lækre, sunde opskrifter. Gør din middagspause til ernæring og v..